Προβοκάτσια στα Ίμια σχεδίαζαν τα μέλη της «Combat 18 Hellas» – Αποκαλυπτικές συνομιλίες

Προβοκάτσια στα Ίμια σχεδίαζαν τα μέλη της «Combat 18 Hellas» – Αποκαλυπτικές συνομιλίες

Συνομιλίες που αποκρυπτογραφούν τη δράση των νεοναζιστών Combat 18 κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής.

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες των συλληφθέντων για συμμετοχή στις ακροδεξιές οργανώσεις «ΑΜΕ» και «Combat 18» σε Αθήνα, Γιάννενα και Σέρρες, που δημοσιεύει το «Έθνος», αποκαλύπτεται μεταξύ άλλων, σχέδιο προβοκάτσιας στα Ίμια, λίγο πριν από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που καταγράφηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2018, μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης συνομιλεί με τον υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος είχε προκαλέσει συναγερμό σε Αστυνομία και ΕΥΠ γιατί φερόταν να είχε προσπαθήσει να ανέβει στα Ίμια -η πρόθεση του οποίου αποκαλύπτεται και από τις συνομιλίες που έρχονται στο φως.

Υπάλληλος ΥΠΕΞ: Ο ταξιτζής που με πήρε από το λιμάνι με ρώταγε για πυρήνα στη Ρόδο και θέλουνε λέει να επικοινωνήσουμε πάλι για να… δηλαδή να ενωθούνε μαζί μας

Β: Α, μια χαρά

Υπάλληλος ΥΠΕΞ: Λοιπόν, έχει γίνει της… Ο υπουργός Εξωτερικών με πηγαίνει για ΕΔΕ και για απόλυση. Εντάξει;

Β: Ξέρω, κάτι έχω ακούσει

Υπάλληλος ΥΠΕΞ: Με πάνε για απόλυση γιατί χθες ήμουν κάτω στο Καστελόριζο. Έβγαλα βίντεο και εκεί που είχανε στήσει το οκτάμετρο τραπέζι, τους πλησίασα για να τους κάνω live και να τους ξεφτιλίσω, γιατί θα του έβγαινα κατευθείαν στο τραπέζι και θα τους ξεφτίλιζα τελείως. Και είχανε μηχανήματα παρεμβολής σήματος. Και έκλεισε το σήμα δέκα μέτρα πριν το τραπέζι.

Α: Δικηγόρο για την ΕΔΕ ξέρεις ποιον θα έχεις. Μην τα λέμε από το τηλέφωνο.

«Ασχολούμαι με τους ΑΜΕ, με τη Χρυσή Αυγή»

Σε επικοινωνία που καταγράφηκε στις 3 Ιανουαρίου 2018 ο 35χρονος συλληφθείς λέει σε άτομο που διατηρεί σχέσεις με την τοπική της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά και παίρνει μέρος σε «δράσεις»:

Α: Ε, εντάξει, ασχολούμαι με διάφορους τώρα του χώρου. Με την ΑΠΕΛΛΑ, με τους ΑΜΕ, με την ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ, με τη Χρυσή Αυγή, αλλά με την τοπική του Πειραιά. Όχι με τους δικούς μας, αυτούς που ξέραμε…

Β: Με άλλους;

Α: Με την τοπική του Πειραιά, πιο καλά παιδιά, πιο ξηγημένα, πιο ενδιαφέροντα

Β: Εκεί δεν είναι ο… (στέλεχος της Χ.Α.)

Α: Ναι εκεί είναι. Με αυτόν. Και με τον… τα λέω. Κάνουμε και δράσεις μαζί. Έχουν έρθει σε κανά δύο δράσεις μαζί μου. Έχω πάει και σε κανά δύο δράσεις μαζί τους. Στην τοπική Πειραιά όμως, όχι στην Αθηνών. Η τοπική Αθηνών δεν κάνει τίποτα βασικά. Ενώ, η τοπική Πειραιά τσακώνεται και με την ΟΡΜΑ.

Για την επίθεση στη Φαβέλα

«Την τσακίσανε και γούσταρα» έλεγαν οι ακροδεξιοί που συνελήφθησαν αναφερόμενοι στην επίθεση στη Φαβέλα, όπου τραυματίστηκε η δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Ελευθερία Τομπάζογλου.

Στις 26 Φεβρουαρίου δύο από τους συλληφθέντες συζητούν για τη Φαβέλα:

Α: Στη Φαβέλα τους τσακίσανε στο ξύλο, ε;

Β: Ναι ρε, αυτοί πρέπει να ήταν του Πειραιά, ε;

Α: Το πήρε πάνω του ο άλλος. Αυτό βλέπω από τις αναρτήσεις του. Αφού, ρε, οι άλλοι το αρνούνται και επίσημα με τον Μιχαλολιάκο.

Β: Ναι, εντάξει, ωραία πάντως, τους τσακίσανε, γούσταρα που τσακίσανε μια κ….. (χυδαία έκφραση) δικηγόρο.

Α: Του Φύσσα, ναι

Β: Π… (ύβρεις). Ναι, είναι στη δίκη της Χρυσής Αυγής αυτή. Τι δουλειά έχει στη Φαβέλα; Μπήκαν μέσα και την έστειλαν στο νοσοκομείο, να πάει να γ… (ύβρεις). Έτσι, καλά της έκανε. Εμένα αλλού πάει το μυαλό μου, αλλά τέλος πάντων.

Α: Το άλλο είναι, να ξέρεις, κανονικά

Β: Ναι ρε, εννοείται

Α: Χρυσαυγίτες στη Φαβέλα, παντού, παντού

Β: Ε, ναι, ποιος άλλος έχει τόσο κόσμο να πάει εκεί ρε μ….;

Α: Ναι, τέλος πάντων μπορεί να μην είναι και αυτοί όμως

Β: Ε, όποιος και να ναι. Εντάξει… το έκαναν

Α: Εγώ σου είπα που πάει το μυαλό μου.

Πηγή: tvxs.gr