Προανακριτική Novartis: Πίσω στη διακαιοσύνη ο φάκελος- ”Ολοκληρώνεται η σκευωρία” λέει η ΝΔ

Προανακριτική Novartis: Πίσω στη διακαιοσύνη ο φάκελος- ”Ολοκληρώνεται η σκευωρία” λέει η ΝΔ

Στη δικαιοσύνη επιστρέφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας και της δωροληψίας προκειμένου να ερευνηθούν από τους δικαστικούς λειτουργούς κρίνοντας ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να τα διερευνήσει.

Πράγμα που σημαίνει κατά την λογική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα συγκεκριμένα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί και δεν εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Σε αυτό κατέληξαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας οι οποίοι συνεδρίασαν  σήμερα το απόγευμα. Η επόμενη συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 17 Απριλίου οπότε και θα διατυπωθεί αναλυτικά το σκεπτικό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων όσον αφορά την μη αρμοδιότητα της Βουλής για την εξέταση των συγκεκριμένων αδικημάτων.

Στη  συνέχεια όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας θα ξεκινήσει διαδικασία για τη σύνταξη του πορίσματος  της επιτροπής προκειμένου αυτό να συζητηθεί στην ολομέλεια. Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα η πρόθεση των μελών της πλειοψηφίας είναι να καλέσουν και τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων που αποχώρησαν προκειμένου να συμβάλλουν με τις δικές  θέσεις στην τελική σύνταξη του πορίσματος το οποίο στη συνέχεια θα κατατεθεί στην ολομέλεια για συζήτηση.  Στη συνέχεια η όλη υπόθεση  θα επιστραφεί στη δικαιοσύνη προκειμένου εκείνη πια να συνεχίσει την έρευνα και την διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγές ΝΔ: Ολοκληρώνεται η σκευωρία

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τα όσα είπαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ανέφεραν ότι «ολοκληρώνεται η σκευωρία».  Μάλιστα για την άποψη των βουλευτών της πλειοψηφίας ότι και τα αδικήματα  της  δωροδοκίας και της δωροληψίας θα επιστραφούν για διερεύνηση στην δικαιοσύνη και άρα δεν έχουν παραγραφεί ανέφεραν  ότι υπάρχει ισχυρή νομολογία περί του αντιθέτου τόσο από τον Άρειο Πάγο όσο και από το εφετείο Αθηνών και  θύμιζαν ότι στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου η τότε προανακριτική επιτροπή το αδίκημα της δωροδοκίας το είχε θεωρήσει παραγεγραμμένο και εμπίπτον  στα υπουργικά καθήκοντα.