Πριν από λίγο: Κυκλοφοριακό αλαλούμ στη Καλαμαριά από έναν ασυνείδητο

Πριν από λίγο: Κυκλοφοριακό αλαλούμ στη Καλαμαριά από έναν ασυνείδητο

Ένα γεμάτο λεωφορείο, καμιά δεκαριά άνθρωποι που περίμεναν στη στάση λίγα μέτρα πιο κάτω και άλλοι τόσοι οδηγοί αυτοκινήτων που εγκλωβίστηκαν. Αυτό το σκηνικό επικράτησε πριν λίγο, στο κέντρο της Καλαμαριάς, εκεί που η παράνομη στάθμευση (ένα λεπτάκι θα κάνω) έχει γίνει κακή συνήθεια, παρά τις προσπάθειες του δήμου να την αποτρέψει.

Ήταν περίπου στις 7 το απόγευμα, με ανοικτή την αγορά, όταν το λεωφορείο της γραμμής 5 εγκλωβίστηκε στη συμβολή των οδών Κερασούντος με Χηλής, ακριβώς μπροστά από την εκκλησία της Μεταμόρφωσης.

Ο λόγος ένας ασυνείδητος οδηγός που παρκάρισε παράνομα πάνω στη στροφή, παρά τις διαγραμμίσεις, τις πινακίδες και τις κορίνες που έχει βάλει ο Δήμος ώστε να αποτρέψει την παράνομη στάθμευση.

Ορισμένοι επιβάτες αναγκάστηκαν να κατεβούν από το λεωφορείο και κάποιοι από αυτούς προσπαθούσαν να βρούνε λύση με το παράνομα παρκαρισμένο όχημα. Ορισμένοι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν πίσω από το λεωφορείο μπήκαν στο αντίθετο ρεύμα για να ξεφύγουν. Ενώ οι άνθρωποι που περίμεναν στη στάση, μερικά μέτρα μακρύτερα, κοιτούσαν απογοητευμένοι το εγκλωβισμένο λεωφορείο.

Το φαινόμενο των ασυνείδητων (ένα λεπτάκι θα κάνω) δεν υπάρχει φυσικά μόνο στη Καλαμαριά αλλά δυστυχώς αποτελεί μια κακή συνήθεια που έχουν πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων σε όλη τη χώρα.