Πράσινο Κίνημα: Αυτόνομα θα κατεβεί στις εκλογές

Πράσινο Κίνημα: Αυτόνομα θα κατεβεί στις εκλογές

Αυτόνομα θα κατέβει το «Πράσινο Κίνημα» στις επόμενες εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο συμπρόεδροι, Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης, στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, όπου παρουσιάστηκαν τα βασικά σημεία της εναλλακτικής οικονομικής πρότασης του «Πράσινου Κινήματος» για τη μετά μνημονίων εποχή, ανακοινώθηκαν οι πρώτοι τέσσερις υποψήφιοι Περιφερειάρχες (Αττικής, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας), καθώς και οι πρώτοι δεκαεπτά υποψήφιοι δήμαρχοι.
Όπως είπαν, τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειαρχών και των υποψηφίων δημάρχων της Βορείου Ελλάδας θα παρουσιαστούν σε περίπου δύο μήνες, σε εκδήλωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη με αφορμή και τα εγκαίνια των γραφείων του Κινήματος στην πόλη. Υπογράμμισαν πως όλοι οι υποψήφιοι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα έχουν ψηλά στην ατζέντα τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Αναφορικά με ένα από τα βασικά θέματα που θίχτηκαν στη συνέντευξη, την κλιματική αλλαγή, θέμα για το οποίο παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι 16 προτάσεις του «Πράσινου Κινήματος», ο κ. Καλογράνης υποστήριξε πως «την κλιματική αλλαγή την ανακάλυψαν στη Μάνδρα και στο Μάτι. Όταν λέγαμε “ανοίξτε τα ρέματα και τις παραλίες” ήμασταν γραφικοί». Πρόσθεσε, δε, πως «μέτρα για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχουν ληφθεί από χθες».
Σε ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο ίδιος απάντησε ότι «βασική αρχή για το “Πράσινο Κίνημα” είναι να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή και συνεργασία των λαών. Οι λαοί ευημερούν όταν δεν υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις. Ωστόσο, η συγκεκριμένη συμφωνία δεν είναι καλή. Ανοίγει την κερκόπορτα να γίνουν διάφορα στα Βαλκάνια. Πρέπει να επανεξεταστεί η συμφωνία και να γίνει δημοψήφισμα στη χώρα μας».
Το «Πράσινο Κίνημα» άσκησε κριτική και στους Οικολόγους Πράσινους, σημειώνοντας πως από τη στιγμή που οι προτάσεις τους δεν υποστηρίχτηκαν από την κυβέρνηση θα έπρεπε να έχουν αποχωρήσει.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ