Ποτάμι για Novartis: ”Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την επικοινωνία, οχι για την ουσία”

Ποτάμι για Novartis: ”Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την επικοινωνία, οχι για την ουσία”

Την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis χωρίς επικοινωνιακά παιχνίδια ζητεί το Ποτάμι, σημειώνοντας ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στους εκπροσώπους των κομμάτων για να ενημερωθούν για το ζήτημα.

Σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι επισημαίνει ότι «οι πολίτες θέλουν να γνωρίζουν όλες τις ελληνικές πτυχές του διεθνούς πολιτικό-φαρμακευτικού σκανδάλου, καθώς τα όσα αποκαλύφθηκαν, αρχικά από το FBI, και στη συνέχεια από τις υπηρεσίες και άλλων χωρών, εγείρουν για άλλη μια φορά πολλά ερωτήματα για τις σχέσεις των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών με κρατικούς λειτουργούς, στελέχη των συστημάτων υγείας, αλλά και πολιτικούς».

 Υπογραμμίζει επίσης ότι «πρέπει λοιπόν και στην Ελλάδα να αναζητήσουμε τις δικαστικές και πολιτικές ευθύνες, δίχως να χαριστούμε σε κανέναν».

Η Σεβαστουπόλεως σημειώνει ότι τα χρήματα των Ελλήνων που δαπανήθηκαν για φαρμακευτική περίθαλψη ήταν αναντίστοιχα με το επίπεδο υπηρεσιών υγείας, αλλά και τον μέσο όρο δαπανών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Καταλογίζει ωστόσο στην κυβέρνηση ότι «για άλλη μια φορά έδειξε να ενδιαφέρεται, όχι τόσο για την αλήθεια, αλλά για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος».

«Οι υπουργοί της, εδώ και μήνες, είχαν μια προνομιακή ενημέρωση για τμήματα της δικογραφίας, τα οποία χρησιμοποιούσαν κατά το δοκούν ως πολιτικές ρουκέτες σε συνεργασία με κομματικά τους ΜΜΕ», συμπληρώνει το Ποτάμι και επισημαίνει ότι θα υπερασπιστεί την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Είμαστε αντίθετοι με τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις και καλούμε τους δικαστικούς λειτουργούς να περιφρουρήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία τους, αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό τους με εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας και εν γένει της πολιτικής», καταλήγει η Σεβαστουπόλεως.