Πομπέο: ΄΄Αν η Β. Κορέα αποπυρηνικοποιηθεί θα έχει ένα μέλλον ειρήνης και ευημερίας΄΄(ΒΙΝΤΕΟ)

Πομπέο: ΄΄Αν η Β. Κορέα αποπυρηνικοποιηθεί θα έχει ένα μέλλον ειρήνης και ευημερίας΄΄(ΒΙΝΤΕΟ)

Στην διάθεση των ΗΠΑ να βοηθήσουν οικονομικά τη Βόρεια Κορέα, αν αυτή εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα αναφέρθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως η Βόρεια Κορέα θα έχει ένα μέλλον που θα ξεχειλίζει από ειρήνη και ευημερία αν αποπυρηνικοποιηθεί.

Ο Μάικ Πομπέο σημείωσε επίσης πως αναμένει μία «πολύ γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση» ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην Σιγκαπούρη.

«Αν ο πρόεδρος Κιμ επιλέξει το σωστό μονοπάτι θα υπάρχει ένα μέλλον που θα ξεχειλίζει από ειρήνη και ευημερία για το λαό της Βόρειας Κορέας. Αν η Βόρεια Κορέα αναλάβει θαρραλέα δράση με στόχο την ταχεία αποπυρηνικοποίηση, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εργαστούν με τη Βόρεια Κορέα για την επίτευξη της ευημερίας σε συνεργασία με τους Νοτιοκορεάτες φίλους μας» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Μάικ Πομπέο επέστρεψε στις ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα φέρνοντας μαζί του τρεις Αμερικανούς που κρατούνταν στη Βόρεια Κορέα, επισημαίνοντας ότι η απελευθέρωσή τους βοήθησε στο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου.

euronews