Πολυτεχνείο: Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις από την αστυνομία

Πολυτεχνείο: Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις από την αστυνομία

Πολυάριθμες προσαγωγές και αρκετές συλλήψεις ήταν ο απολογισμός της χθεσινής ημέρας συγκεντρώσεων στην Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι οποίες χτυπήθηκαν άγρια από την αστυνομία.

Συνολικά στην Αττική προσήχθησαν 56 μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, γεγονός που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση βουλευτών του ΚΚΕ και δικηγόρων, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι. Τελικά ύστερα από πολλές ώρες αφέθηκαν στο σύνολό τους ελεύθεροι. Μόνο για τον Λάμπρο Χατζάρα, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, που είχε προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης και επίσης αφέθηκε ελεύθερος, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του με ανυπόστατες κατηγορίες, όπως αναφέρουν στελέχη του ΚΚΕ.

Έξω από τη ΓΑΔΑ βρέθηκαν αντιπροσωπείες εργατικών συνδικάτων, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης και η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτές και μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, οι Μαρία Κομνηνάκα και Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτές του ΚΚΕ, ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, δικηγόροι.

Στα Σεπόλια, οι πολυάριθμες ομάδες της Δράση προχώρησαν σε αναίτια επίθεση κατά διαδηλωτών που ειχαν διαλυθεί μετά από πορεία προς τον σταθμό του μετρό Σεπολίων, κυνήγησαν αρκετούς στους γύρω δρόμους και τελικά συνέλαβαν συνολικά 5 άτομα τα οποία σήμερα στις 12 αναμένεται να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο. Να σημειωθεί ότι δύο αδέλιφα είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, έξω από το σπίτι τους, ενώ η μητέρα τραυματίστηκε από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ και νοσηλεύεται όπως και ο πατέρα που έπαθε ισχαιμικό επεισόδιο και επίσης νοσηλεύεται.

Αρκετές προσαγωγές έγιναν και στην περιοχή των Πετραλώνων.

Συλλήψεις έκανε η αστυνομία και σε άλλες πόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Γιάννενα κ.α.