Πολιτικό “κάζο” για την κυβέρνηση με προσφυγή κατά της απόφασης για άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό.

Πολιτικό “κάζο” για την κυβέρνηση με προσφυγή κατά της απόφασης για άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό.

Αίτηση ακύρωση της απόφασης να δοθεί πολιτικό άσυλο σε Τούρκο αξιωματικό -εκ των οκτώ που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία- κατέθεσε η κυβέρνηση Τσίπρα λίγη ώρα μετά τις οργισμένες τουρκικές αντιδράσεις και απειλές!

Τα τουρκικά “νταούλια” άρχισαν λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Ανεξάρτητης Επιτροπής Ασύλου, που έκρινε ότι κανένα στοιχείο δεν επιβεβαιώνει συμμετοχή του συγκεκριμένου Τούρκου αξιωματικού στο πραξικόπημα και με δεδομένη την απαράδεκτη στάση της Τουρκίας στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποφάσισε την παροχή ασύλου.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση προειδοποιώντας για “επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις” και το Μέγαρο Μαξίμου ανταποκρίθηκε …σε ελάχιστο χρόνο, από τις τουρκικές αντιδράσεις, προκαλώντας παγωμάρα και κύμα εθνικής ντροπής στο εσωτερικό της χώρας.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου έχει ως εξής: «Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών».

Πρόκειται για μια βαριά ήττα στο πεδίο των εντυπώσεων, που έρχεται σε μια ήδη δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση επί εθνικών θεμάτων.

Εν αναμονή αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, τον τόνο δίνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα σχόλια για κυβέρνηση και  πρωθυπουργό – γιουσουφάκι να κυριαρχούν, προοιωνίζοντας δύσκολες μέρες για τον Αλέξη Τσίπρα.