Πολιτική κόντρα με φόντο την έφοδο στο ΣτΕ

Πολιτική κόντρα με φόντο την έφοδο στο ΣτΕ

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αιχμή την έφοδο ομάδας ατόμων -μελών του «Ρουβίκωνα», της «Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας» και της «Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης»- στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σε δήλωσή του με αφορμή το περιστατικό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να «υπερβεί επιτέλους τον εαυτό του» και να «συνειδητοποιήσει ότι ο διχαστικός του λόγος μόνο ζημία προκαλεί στον τόπο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη απ’ όπου και αν προέρχεται και εν τέλει υπονομεύει τη Δημοκρατία μας». Έκανε επίσης λόγο για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στην έφοδο στο ΣτΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει».

«Ο κ. Τσίπρας ας υπερβεί, επιτέλους, τον εαυτό του. Και ας συνειδητοποιήσει ότι ο διχαστικός του λόγος μόνο ζημία προκαλεί στον τόπο. Κι ας διασφαλίσει, όπως οφείλει, το νόμο, την τάξη, την ασφάλεια, τη συνοχή της κοινωνίας και την ομαλή λειτουργία των θεσμών», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και κατέληξε: «Αυτή είναι, άλλωστε, η απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση».

Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού απάντησε πως «ο κ. Μητσοτάκης καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, αρκεί να μην προέρχεται από την ακροδεξιά».

Το Μέγαρο Μαξίμου καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «δεν τόλμησε καν να διαγράψει τον κ. Καμπόσο, που είπε για τη φασιστική επίθεση στον Γ. Μπουτάρη πως “αυτά παθαίνουν οι προδότες”».

«Με Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση του κ. Μητσοτάκη. Θυμάται τη βία μόνο κάθε φορά που ο Ρουβίκωνας προβαίνει σε παραβατικές και προφανώς καταδικαστέες ενέργειες», συνέχισε το Μέγαρο Μαξίμου και κατέληξε: «Δεν μας κάνει εντύπωση όμως. Είναι ο άνθρωπος που δήλωνε πως “η βία στην Ελλάδα προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά”».