Πολιτική «θύελλα» μετά τη μήνυση του Κ. Βαξεβάνη στην εκπρόσωπο της ΝΔ Σ. Ζαχαράκη

Πολιτική «θύελλα» μετά τη μήνυση του Κ. Βαξεβάνη στην εκπρόσωπο της ΝΔ Σ. Ζαχαράκη

Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργείται μετά το απίστευτο αίτημα του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη να συλληφθεί η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου!

Ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» κατέθεσε χθες μήνυση και αγωγή στη Ν.Δ. και την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη, για τα όσα υποστήριξε μια μέρα νωρίτερα στη διάρκεια εκπομπής στο κανάλι Εψιλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί αναζήτησαν δύο φορές χθες στα γραφεία της Ν.Δ. την κυρία Ζαχαράκη για να τη συλλάβουν, αλλά η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου ήταν εκτός γραφείου. Κατά τις ίδιες πηγές, ειδοποιήθηκε από τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται στο γραφείο της όπως έγινε. Η αντίδραση της Ν.Δ. ήταν οργισμένη: «Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης, ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής».

Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε η Ν.Δ.: «Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς.

Ενημερώνουμε τον πρωθυπουργό και την υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος, όπου βρίσκεται αυτή την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Σημειώνεται ότι ήδη η Ν.Δ. και ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, ανιψιός του προέδρου του κόμματος, έχουν ήδη προαναγγείλει την προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του εκδότη Κ. Βαξεβάνη μετά το προχθεσινό δημοσίευμά του που ενέπλεκε τον κ. Δημητριάδη στην υπόθεση Φλώρου. Η Ν.Δ. είχε ανακοινώσει ότι ο κ. Δημητριάδης είχε παραιτηθεί από το 2012 από κάθε νομική εκπροσώπηση του Φλώρου, ενώ είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας της Energa να προφυλακισθεί.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της οικονομίας, με μπαράζ «μεταμνημονιακών» κυβερνητικών αποφάσεων προετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου το έδαφος για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται το χθεσινό σχόλιο του πρωθυπουργού για την «υπογραφή των πρώτων τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων εργασίας» ότι η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή: «Βήμα το βήμα θα ξανακερδίσουμε την εργασία στη χώρα μας, με όρους αξιοπρέπειας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας επιχειρώντας να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός όχι μόνο δεν είχε θετικό αντίκτυπο, αλλά αντίθετα «ακύρωσε» κάθε κρυφή ελπίδα για διεύρυνση μετά την υπουργοποίηση στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και τη λαϊκή Δεξιά, όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά πολιτικοί αναλυτές.

Με το βλέμμα στη ΔΕΘ, τα κυβερνητικά στελέχη πάντως παρουσιάζουν το άμεσο μέλλον… στρωμένο με ροδοπέταλα: «Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο μέτρο», είπε, «με μεγάλη βεβαιότητα» -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, παραπέμποντας στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης για τις σχετικές ανακοινώσεις περί ελαφρύνσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε (Αlpha) ότι «εφόσον αποδειχθεί στις σχετικές συζητήσεις που θα γίνουν ότι δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές για την επίτευξη του 3,5%, και σας λέω με μεγάλη βεβαιότητα ότι δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές, τότε θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και στη βάση των προβλέψεων θα προχωρήσουμε».