Ποιος είναι ο δράστης της χτεσινής επίθεσης στο Λονδίνο;

Ποιος είναι ο δράστης της χτεσινής επίθεσης στο Λονδίνο;

Το όνομά του είναι Σαλίχ Κατέρ, είναι Βρετανός πολίτης με καταγωγή από το Σουδάν. Από χτες δε το πρωί συνελήφθη έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσε με το αυτοκίνητό του σε ποδηλάτες και πεζούς την ώρα που περνούσε από τον δρόμο κοντά στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Ο Κατέρ δεν είχε φάκελο στις ευρωπαϊκές αρχές, όπως ανέφερε στο Ρόιτερς πηγή της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Ο κρατούμενος είναι 29 ετών.

Από την επίθεσή του, την οποία οι βρετανικές αρχές συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατική αναζητώντας το κίνητρό της, τραυματίστηκαν τουλάχιστον δυο ποδηλάτες και προκλήθηκε πανικός στο κεντρικό Λονδίνο καθώς δεν απέχουν πολύ οι αντίστοιχες επιθέσεις με αυτοκίνητο αλλά και με μαχαίρι που έγιναν πέρσι και ώθησαν τη Σκότλαντ Γιαρντ και τις αρχές της βρετανικής πρωτεύουσας να αυξήσουν τα μέτρα και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα σε εκείνο το σημείο.

Σήμερα η βρετανική αστυνομία έκανε έλεγχο σε τρία σπίτια – δύο στο Μπέρμιγχαμ κι ένα στο Νότινγκαμ στο κέντρο της Βρετανίας και συνέχιζαν την ανάκριση του Κατέρ που σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε οδηγήσει το Ford Fiesta που οδηγούσε την προηγούμενη νύχτα από το Μπέρμιγχαμ στο Λονδίνο. Ο Κατέρ επί 90 λεπτά οδηγούσε γύρω στο προάστιο του Γουέστμινστερ πριν το κατευθύνει πάνω στους ποδηλάτες και τους πεζούς.

Η Αστυνομία αναφέρει πως ο συλληφθείς αρνείται να συνεργαστεί. Επίσης πως δεν υπάρχει προς στιγμή άλλος ύποπτος σχετικός με την επίθεση και δεν βρέθηκαν στο αυτοκίνητο όπλα.