ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελία για ελλείψεις στο Ασκληπιείο Βούλας

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελία για ελλείψεις στο Ασκληπιείο Βούλας

Σε καταγγελία για τις ελλείψεις του νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας, προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Συγκεκριμένα τονίστηκε ότι «χωρίς να λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος και με βλάβη σε ακτινολογικά μηχανήματα που εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά, εφημέρευε, χθες το Ασκληπιείο Βούλας, κορμός των εφημεριών της Αττικής».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «ο αξονικός είναι πάλι χαλασμένος από την Δευτέρα 11 Ιουνίου και θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί εδώ και δύο χρόνια, ειδικά για ένα Νοσοκομείο, που εφημερεύει καθημερινά για ορθοπεδικά περιστατικά και οι ανάγκες του είναι πάνω από 20.000 αξονικές τομογραφίες κατ’ έτος».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «το κεντρικό ακτινολογικό εργαστήριο 4 θέσεων εμφάνισε και αυτό βλάβη. Στην εφημερία της Πέμπτης, ουσιαστικά δεν υπήρχε δυνατότητα διάγνωσης των εκτάκτων περιστατικών που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο και εκτάκτως έθεσαν σε λειτουργία το ακτινολογικό μηχάνημα των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, το οποίο δεν είναι εύκολο να υποδεχθεί έκτακτα περιστατικά λόγω κατασκευής».

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «το πρωί της Πέμπτης κινδύνεψε ασθενής που διακομίσθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο με ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού».