Πλυμμήρισαν σπίτια και δρόμοι στη Χαλκιδική (Video)

Πλυμμήρισαν σπίτια και δρόμοι στη Χαλκιδική (Video)

Με ισχυρή βροχόπτωση πλήτει η “Νεφέλη”τη Χαλκιδική με αποτέλεσμα να πλυμμηρίσουν σπίτια και να προκληθούν πολλά άλλα προβλήματα, ενώ απεγκλωβίστηκε από τα νερά τουλάχιστον ένα άτομα ενώ προς το παρών δεν απειλούνται ζωές.

Το ισχυρό καιρικό φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη και επηρεάζει την Ελλάδα με δυνατές βροχοπτώσεις προκαλεί προβλήματα στο πέρασμά του.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε πριν λίγο στο Report Plus πως προβλήματα έχουν προκύψει με πλημμύρες στο πρώτο και το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα προβλήματα υπάρχουν κυρίως στα Μουδανιά, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Στον Πολύγυρο το νερό έκανε τους δρόμους απροσπέλαστους και παρέσυρε διαχωριστικά από τα σημεία που γινόταν έργα.

Η Κασσάνδρα και η Νικήτη οι περιοχές που χρειάστηκε να επέμβουν οι πυροσβέστες. Μάλιστα στη περιοχή έφτασαν μονάδες και από τη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν την κατάσταση.

Από την κακοκαιρία σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος από τα Ν. Μουδανιά μέχρι τον οικισμό «Γαλήνη» έξω από την Καλλικράτεια, σημειώθηκε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι, ενώ υπάρχουν αναφορές για διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Κασσάνδρας.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ σημειώθηκε βλάβη στο δίκτυο των Μουδανιών, το οποίο τροφοδοτεί με ρεύμα τις περιοχές μέχρι την Καλλικράτεια και τα συνεργεία προσπαθούν να εντοπίσουν και να διορθώσουν τη βλάβη, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Δείτε το βίντεο του Halkidikinews.gr