Πλήγμα για την οικονομία της Θεσσαλονίκης τα υπό κατασκευή διόδια Ωραιοκάστρου

Πλήγμα για την οικονομία της Θεσσαλονίκης τα υπό κατασκευή διόδια Ωραιοκάστρου

Σοβαρό πλήγμα στη χωλαίνουσα οικονομία της Θεσσαλονίκης  θα αποτελέσει η λειτουργία του σταθμού διοδίων, στην εξωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ωραιοκάστρου, σύμφωνα με επιστολή του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης προς τον πρόεδρος της Εγνατία Οδός Α.Ε., κ. Απόστολο Αντωνούδη.

Η διοίκηση του ΕΒΕΘ εκφράζει τους φόβους της για την οικονομική επιβάρυνση που θα προκύψει για τους εργαζόμενους,  τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, λόγω της λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων.

«Πάγια αρχή του ΕΒΕΘ είναι να προσπαθεί να μη στέκεται στον καταγγελτικό λόγο και τη διαμαρτυρία, αλλά αντίθετα να καταθέτει προτάσεις, ώστε να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας την πρόταση απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής διοδίων τελών για τα ιδιωτικά και επαγγελματικά οχήματα των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, των οποίων ο τόπος εργασίας ή κατοικίας ή η έδρα των επιχειρήσεων βρίσκεται εντός ακτίνας 30 χιλιομέτρων από τον εν λόγω σταθμό διοδίων» σημειώνει η διοίκηση του ΕΒΕΘ.

Η απαλλαγή αυτών των οχημάτων θα μπορούσε να γίνει με την έκδοση ενός ηλεκτρονικού πάσο, έναντι καταβολής ενός εφάπαξ ποσού εγγύησης, με το οποίο θα διασφαλίζουν τη δυνατότητα ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια

Σύμφωνα με το ΕΒΕΘ, κατ’ αυτόν τον τρόπο και ο σταθμός διοδίων θα λειτουργήσει, διασφαλίζοντας τα αναγκαία έσοδα στον παραχωρησιούχο, αλλά και θα αποφευχθεί η άδικη, υπέρμετρη και δυσβάσταχτη επιβάρυνση των ανθρώπων, που χρησιμοποιούν καθημερινά την εξωτερική περιφερειακή για να μεταβούν στο σπίτι ή την εργασία τους, ενώ παράλληλα προστατεύεται το περιβάλλον και μειώνεται ο μέσος χρόνος διέλευσης ανά όχημα.