ΠΚΜ: Παρουσίασε το χωρικό σχέδιο για το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης

ΠΚΜ: Παρουσίασε το χωρικό σχέδιο για το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης

Το χωρικό σχέδιο του παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης μήκους 40χλμ που ξεκινά από την εκβολή του Γαλλικού ποταμού στο Καλοχώρι και φτάνει έως το μεγάλη εμβολή της περιοχής του Αγγελοχωρίου παρουσιάστηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τους Δήμους Δέλτα ,Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς Πυλαίας –Χορτιάτη ,Θέρμης και Θερμαϊκού.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η κοινή πρωτοβουλία της διοίκησης της περιφέρειας με το ΤΕΕ/ΤΚΜ και τους παράκτιος δήμους έχει στόχο να «μπει μια τάξη στο θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης, να καταργήσουμε την ασυνέχεια δημιουργώντας έναν ενιαίο χώρο από το Καλοχώρι μέχρι το Αγγελοχώρι, αξιοποιώντας το παραλιακό μέτωπο προς όφελος της πόλης, της τοπικής κοινωνίας και των συμπολιτών μας, δημιουργώντας παράλληλα τη νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης». Τόνισε μάλιστα πως σε έξι μήνες «είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε το αίτημα προέγκρισης στο υπουργείο Περιβάλλοντος».