Πιέσεις στον Τράμπ για αποπομπή του γαμπρού του από το Λευκό Οίκο

Πιέσεις στον Τράμπ για αποπομπή του γαμπρού του από το Λευκό Οίκο

Ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε σήμερα Κυριακή την ικανοποίησή του για τα επιτεύγματά του ως πρόεδρος των ΗΠΑ: «Κατάφερα πολλά πράγματα στην Ουάσιγκτον και ποτέ δεν είχαν τόση χαρά να κάνω κάτι τέτοιο, ιδίως γιατί το κάνω για τον αμερικανικό λαό!» έγραψε σε tweet.

Την ίδια στιγμή, δυο πρώην συνεργάτες του αμερικανού προέδρου διατυπώνουν την εκτίμηση ότι η παρουσία του γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ, στο πλευρό του, τον αποδυναμώνει. Μια ημέρα πριν, ο ίδιος είχε επιλέξει να αστειευτεί για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο γαμπρός του να έχει πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο σύζυγος της μεγαλύτερης κόρης του αμερικανού προέδρου, της Ιβάνκας Τραμπ, θεωρείται ότι είναι σύμβουλος με επιρροή, αλλά χαμηλών τόνων, στον Λευκό Οίκο.

Μεταξύ άλλων, έχει επιφορτιστεί να βρει λύση στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών- Παλαιστινίων. Ωστόσο, στα τέλη Φεβρουαρίου έχασε την προσωρινή άδεια που του εξασφάλιζε την πρόσβαση στις πλέον εμπιστευτικές πληροφορίες της αμερικανικής διοίκησης.

«Δεν μπόρεσε να περάσει από την ασφάλεια»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δίστασε να αστειευτεί για το θέμα το Σάββατο το βράδυ κατά τη διάρκεια δείπνου, εξηγώντας ότι έφθασε αργοπορημένος διότι ο γαμπρός του δεν «μπόρεσε να περάσει από την ασφάλεια».

Σε αυτό το κλίμα, δύο πρώην συνεργάτες του Ρεπουμπλικάνου εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ο καιρός έχει φθάσει, ώστε το ζευγάρι Ιβάνκα- Τζάρεντ, γνωστοί με το προσωνύμιο «Τζαρβάνκα» (Jarvanka), να απομακρυνθεί από το περιβάλλον του προέδρου, για το καλό του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Για τον Τζάρεντ και την Ιβάνκα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, πιστεύω ότι όλος ο κόσμος πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό που είναι καλύτερο για τον πρόεδρο» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο Κρις Κρίστι, πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ και πρώην επικεφαλής της ομάδας μετάβασης του εκλεγμένου προέδρου.

«Δυστυχώς, εξαιτίας της εσωτερικής μάχης (που μαίνεται στον Λευκό Οίκο) και των διαρροών (στον Τύπο), λειτουργούν εις βάρος του προέδρου» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σε άλλη παρέμβαση, ο Ράινς Πρίμπους, πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, συμφώνησε στο ABC με τον Κρίστι.