Πιάστηκαν στα πράσα ψάχνοντας για λίρες στο κέντρο της Βέροιας!

Πιάστηκαν στα πράσα ψάχνοντας για λίρες στο κέντρο της Βέροιας!

Έξι άτομα έψαχναν να βρουν λίρες! Είχαν ερευνήσει εξονυχιστικά το ιστορικό διατηρητέο που άλλοτε κοσμούσε το κέντρο της Βέροιας αλλά πλέον ρημάζει παλεύοντας να επιζήσει.

Τόσο πολύ είχαν μελετήσει τον στόχο τους που είχαν υπολογίσει για όλα… Τι ανιχνευτές μετάλλων είχαν μαζί τους, τι ηλεκτρικό εξοπλισμό, τι βαριοπούλες, τι…. Τα πάντα. Νόμιζαν πως θα έβρισκαν μέγα θησαυρό! Μάταια όμως… Συνελήφθησαν τελικά από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας.

Πρόκειται για 6 συνολικά άτομα -για τέσσερις Έλληνες ηλικίας 68, 42, 38 και 32 ετών, καθώς και δύο Ρουμάνους, 33 και 31 ετών- οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη ανασκαφή σε ιστορικό διατηρητέο κτίριο στην πόλη της Βέροιας, προχώρησαν χθες το μεσημέρι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας. Σε βάρος των 6 σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

 

 

Οι αστυνομικοί αιφνιδίασαν τους δράστες και τους εντόπισαν στο εσωτερικό  του ιστορικού διατηρητέου κτιρίου, που βρίσκεται σε χαρακτηρισμένη ιστορική τοποθεσία στο κέντρο της Βέροιας, όπου διαπιστώθηκε να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή, έχοντας προχωρήσει σε εκσκαφή μεγάλου βάθους για την αναζήτηση αρχαίων -πολύτιμων αντικειμένων.

 

 

Στο σημείο της παράνομης ανασκαφής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ένας ανιχνευτής μετάλλων,

• μία βενζινοκίνητη γεννήτρια,

• ηλεκτρικός εξοπλισμός (κομπρεσέρ, γερανάκι, μπαλαντέζες, μπαταρίες οχημάτων),

• διάφορα εργαλεία (βαριοπούλα, αξίνες, σκεπάρνια, σιδερένιος λοστός) και

• ειδικός εξοπλισμός (ζώνες ασφαλείας, αντιασφυξιογόνα μάσκα, ιμάντας πρόσδεσης, γάντια, φακοί, σύστημα ενδοεπικοινωνίας).

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.