Πετρελαιοκηλίδες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης! Αναζητείται ο “ένοχος”!

Πετρελαιοκηλίδες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης! Αναζητείται ο “ένοχος”!

Τον υπεύθυνο για την πρόκληση δύο πετρελαιοκηλίδων που εντοπίστηκαν το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αναζητούν οι λιμενικές αρχές, ενώ ήδη ολοκληρώνονται οι εργασίες άντλησης των πετρελαιοειδών. Η πρώτη πετρελαιοκηλίδα είχε εγκλωβιστεί μεταξύ του κρηπιδώματος και πλοίου που ήταν δεμένο στο λιμάνι, καταλαμβάνοντας έκταση περίπου 120 m2, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε  άλλη μια παράκτια κηλίδα από όμοια πετρελαιοειδή έκτασης περίπου 80 m2, έξω από το λιμάνι προς τη δυτική πλευρά.

Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα από σκάφη ιδιωτικής εταιρείας με τη χρήση συσκευής ανάκτησης πετρελαιοειδών, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ από Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διενεργήθηκε έλεγχος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, για ενδεχόμενη τρίτη πετρελαιοκηλίδα, επίσης με αρνητικά αποτελέσματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε παρακείμενη εγκατάσταση παραλαβής/επεξεργασίας πετρελαιοειδών καθώς και σε ελλιμενισμένα στην περιοχή πλοία και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του υπεύθυνου για τη ρύπανση.