Πες αντίο στην καούρα!

Πες αντίο στην καούρα!

Αν υποφέρετε συχνά από καούρες μην απελπίζεστε! Υπάρχουν μερικές τροφές που μπορούν να  σταματήσουν την καούρα, δηλαδή την επιστροφή από το στομάχι στον οισοφάγο το γαστρικό οξύ και τα υπόλοιπα υγρά.

Μερικά από τα τρόφιμα αυτά είναι τα πεπόνια, το καρπούζι και οι μπανάνες. Ενώ τα περισσότερα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ, στα συγκεκριμένα φρούτα αυτό δεν ισχύει. Οι μπανάνες είναι πάντοτε εύχρηστες ως σνακ. Το καρπούζι και το πεπόνι επίσης είναι φρούτα χαμηλής περιεκτικότητα σε οξέα και υψηλής περιεκτικότητας σε νερό, που σίγουρα μπορείς να τα καταναλώνεις άφοβα. Η βρώμη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σας. Η βρώμη δεν προκαλεί παλινδρόμηση, δημιουργεί αίσθημα πληρότητας και έχει πολλές φυτικές ίνες.

Σε ό,τι αφορά το ψωμί, το ολόκληρο σιτάρι, το οποίο παρασκευάζεται με ακατέργαστους κόκκους. Άλλα αρτοσκευάσματα, όπως το λευκό ψωμί δημιουργούνται από με επεξεργασμένους κόκκους, οι οποίοι υστερούν σε από φυτικές ίνες, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Επίσης η διάσπαση τους στο γαστρεντερικό είναι πιο αργή, γεγονός που θα βοηθήσει στην μείωση της καούρας

Τα πράσινα λαχανικά όπως τα μπρόκολα, τα σπαράγγια, τα πράσινα φασόλια, το σέλινο και το κουνουπίδι είναι χαμηλά σε οξύ.

Τα άπαχα πουλερικά και κρέατα στη σχάρα, στο φούρνο ή στον ατμό αλλά χωρίς το δέρμα και όχι τηγανητό. Ακόμη και το μοσχάρι είτε το άπαχο χοιρινό μπορεί να είναι μια καλή επιλογή αρκεί να είναι άπαχα.

Τα ψάρια είναι πηγή καλών λιπαρών οξέων και θεωρείται ένα από τα πιο ελαφριά γεύματα. Συνδύασέ τα με βραστά λαχανικά όπως κολοκύθι και καρότο και απόλαυσε το γεύμα σου χωρίς φόβο.

Τα ασπράδια είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε οξύ. Απλά παρέλειψε τον κρόκο, ο οποίος είναι πιο πιθανό να προκαλέσει συμπτώματα.

Ο μάραθος. Αυτό το τραγανό λαχανικό με γεύση γλυκόριζας κάνει μια μεγάλη προσθήκη στις σαλάτες. Υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι το μάραθο μπορεί να βελτιώσει την πέψη σου.Έχει pH 6,9, οπότε έχει και χαμηλή περιεκτικότητα σε οξύ.

Το τζίντζερ. Μία μακρόχρονη φυσική θεραπεία για το στομάχι,το τζίντζερ φαίνεται να έχει οφέλη για την παλινδρόμηση.

Ο Μαϊντανός. Το μαϊντανό είναι μια παραδοσιακή θεραπεία για το στομάχι για εκατοντάδες χρόνια. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι μπορεί να βοηθήσει στην παλινδρόμηση.

Η Αλόη. Αυτή είναι μια άλλη παλιά θεραπεία για τα προβλήματα του γαστρεντερικού που φαίνεται να βοηθούν στην παλινδρόμηση. Μπορείς να αγοράσεις αλόη βέρα ως φυτό ή ως συμπλήρωμα – σε κάψουλες, χυμούς και άλλες μορφές. Απλά βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένο από ανθρακινόνες (κυρίως από την σύνθετη αλοΐνη), οι οποίες μπορεί να είναι ερεθιστικές για το πεπτικό σύστημα, όπως έγραψε το shape.gr.