Περιορισμοί στην ομορφότερη παραλία της Ελλάδας -Οριο επισκεψιμότητας στο Ελαφονήσι

Περιορισμοί στην ομορφότερη παραλία της Ελλάδας -Οριο επισκεψιμότητας στο Ελαφονήσι

Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να εκδοθεί μετά το Πάσχα όσον αφορά το ζήτημα διαχείρισης στο  Ελαφονήσι της Κρήτης, της μοναδικής παραλίας της δυτικής Κρήτης που προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ήδη έχει επικαιροποιηθεί η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και απαιτείται έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα.

Στόχος είναι να δοθεί τέλος στο καθεστώς της αναρχίας και των καταπατήσεων που “πληγώνουν” την περιοχή, η οποία είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και προστατεύεται από τους κανόνες του δικτύου Νatura.

Έτσι, με το Προεδρικό Διάταγμα θα τεθούν σαφείς περιορισμοί στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων, ενώ προβλέπεται και όριο επισκεψιμότητας.

Πρόκειται για ρυθμίσεις που θα έπρεπε ήδη να έχουν εφαρμοστεί, δεδομένης της κατακόρυφης αύξησης της επισκεψιμότητας στο Ελαφονήσι τα τελευταία χρόνια.

Η οργάνωση των παραλιών στο ανατολικό και δυτικό τμήμα του Ελαφονησίου, η εκ νέου οριοθέτηση του παραχωρούμενου χώρου για εκμετάλλευση από τους Δήμους Κισσάμου και Καντάνου-Σελίνου και η διαμόρφωση χώρων στάθμευσης αποτελούν ζητήματα για τα οποία υπάρχουν ακόμη και αντιδικίες μεταξύ των δύο Δήμων.
neakriti.gr