«…παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει»

«…παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει»

Αντιδράσεις προκαλούν δηλώσεις του βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Δαβάκη, ο οποίος καταφέρθηκε κατά της κοινότητας των Ρομά, σε εκδήλωση στον δήμο Σπάρτης κατά της παραβατικότητας.

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε, μιλώντας στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς, ότι «όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

«Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για πολιτικές και φοβόμαστε και τις ψήφους και δεν συμμαζεύεται. Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανέναν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα».

Σ. Ζαχαράκη: Ακραίοι χαρακτηρισμοί

Ακραίους χαρακτήρισε τους χαρακτηρισμούς του βουλευτή του κόμματός της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Πρέπει να δούμε πώς προκλήθηκε η συγκεκριμένη αντίδραση, ποια συζήτηση υπήρχε, ωστόσο οι χαρακτηρισμοί είναι ακραίοι», δήλωσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Όλο και πιο χαμηλά, με οδηγό την ακροδεξιά τάση

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, με ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι «μέρα με τη μέρα η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη  σύρεται  όλο και πιο χαμηλά από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ.κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη.

»Φαίνεται, όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Το χθεσινό, πρωτοφανές  ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Θ. Δαβάκη συνιστά προσβολή όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μερίδα των συμπολιτών μας, αλλά συνολικά για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.

»Καλούμε άμεσα τον κ. Μητσοτάκη να παρέμβει, ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνος», καταλήγει το μείζον κόμμα της συμπολίτευσης.

naftemporiki.gr