Παραιτήθηκε ο Ζουράρις μετά το αμόκ χυδαιότητας! – Ν.Δ.: “Κατάντια”! – Δ.Καμμένος: “Ή αυτός ή εγώ”!

Παραιτήθηκε ο Ζουράρις μετά το αμόκ χυδαιότητας! – Ν.Δ.: “Κατάντια”! – Δ.Καμμένος: “Ή αυτός ή εγώ”!

Την “άγουσα” από το κυβερνητικό σχήμα πήρε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις που υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό. Ζοφερό διαγράφεται και το μέλλον του στους ΑΝ.ΕΛ., μετά το χυδαίο του παραλήρημα από το μικρόφωνο του Metropolis Radio της Θεσσαλονίκης, κατά Ολυμπιακού και Άρη.

Ο Κώστας Ζουράρις, μιλώντας στο “Βήμα”, δήλωσε πως υποβάλλει την παραίτησή του από την κυβέρνηση και πως θα ανακοινώσει την απόφασή του επίσημα αύριο στη Βουλή, αλλά δεν πρόλαβε, αφού στην πραγματικότητα είναι πως τον Κώστα Ζουράρι… τον “παραιτούνε” Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος υπό την πίεση κοινής γνώμης και βουλευτών.

Το παραλήρημα του υφυπουργού Παιδείας πυροδότησε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, Τσίπρας και Καμμένος προέτρεψαν σε έντονο ύφος τον Ζουράρι να παραιτηθεί για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Βουλευτές και των δύο κομμάτων της κυβέρνησης, έφτασαν να απειλούν με καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου και -ουσιαστικά- ανατροπή της κυβέρνησης, αν δεν έφευγε άμεσα ο Κώστας Ζουράρις από την κυβέρνηση.

Έτσι, η παραίτηση υποβλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και ήδη ο Ζουράρις αποτελεί παρελθόν για την κυβέρνηση. Το μέλλον στους ΑΝ.ΕΛ. θα εξεταστεί μάλλον από αύριο.

Για «κατάντια» και «εκφυλισμό» της κυβέρνησης συνολικά έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις χθεσινές χυδαιότητες:«Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν.»

Προηγήθηκε η αντίδραση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρη Καμμένου, που μιλώντας στο ΣΚΑΪ, δήλωσε διεμήνυσε τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και στον αρχηγό των ΑΝ.ΕΛ. Πάνο Καμμένο: «Ή αυτός, ή εγώ! Δεύτερη προσβολή σε βάρος του Ολυμπιακού αλλά και του Άρη, με τόσο διχαστικό τρόπο σε μια τέτοια περίοδο δεν τη δέχομαι. Ή θα του βάλουν μυαλό ή θα φύγει από την κυβέρνηση.»

Έτσι, στους ΑΝ.ΕΛ. διαμορφώνεται ένα “βαρύ” κλίμα για τον Κώστα Ζουράρι, που αποτελεί πλέον διαρκές “βαρίδιο” για τον Πάνο Καμμένο.