Παραίτηση Μπουτάρη ζήτησαν πολίτες που διαδήλωσαν στο δημαρχείο

Παραίτηση Μπουτάρη ζήτησαν πολίτες που διαδήλωσαν στο δημαρχείο

Την παραίτηση Μπουτάρη ζήτησαν πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του δημάρχου. Αφορμή για τη κινητοποίηση στάθηκαν οι δηλώσεις του δημάρχου περί μετονομασίας του αεροδρομίου και του σταθμού των ΚΤΕΛ.

Αυτή η διαδήλωση φαίνεται ότι είναι η πρώτη που έγινε με κάλεσμα μέσω των social media την επομένη των δηλώσεων του δημάρχου Θεσσαλονίκης που ξεσήκωσαν πλήθος διαμαρτυριών. Ήδη στα social media έχουν αναρτηθεί προσκλήσεις για διαμαρτυρία με κορυφαία όπως φαίνεται εκείνη της ερχόμενης Δευτέρας.

Κάποια στιγμή επικράτησε ένταση και υβριστικές φράσεις εναντίον του δημάρχου όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στο δημαρχείο, όμως ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας τους απέτρεψαν. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων εκτονώθηκε γρήγορα η ένταση δεν ελλείψαν όμως  τα υβριστικά συνθήματα κατά του δημάρχου.

Οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης πρωτοκόλλησαν ψήφισμα ζητώντας τη παραίτηση του δημάρχου αλλά και την κινητοποίηση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα.

Αντιπροσωπεία των πολιτών συναντήθηκε με τον αναπληρωτή δημάρχου και αντιδήμαρχο, Νίκο Φωτίου, στον οποίο και επέδωσε το ψήφισμα, καθώς ο κ. Μπουτάρης απουσίαζε.

Η διαδήλωση διαλύθηκε το μεσημέρι και αφού πρώτα οι διαδηλωτές τραγούδησαν το Μακεδονία Ξακουστή και τον Εθνικό Ύμνο!