Παρέμβαση Ρουβίκωνα σε εταιρία στην Καλλιθέα για απόλυση εγκύου(ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέμβαση Ρουβίκωνα σε εταιρία στην Καλλιθέα για απόλυση εγκύου(ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέμβαση σε γραφεία εταιρίας στην Καλλιθέα πραγματοποίησαν μέλη της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, διαμαρτυρόμενοι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, για απόλυση εγκύου.

Στην προκήρυξη καταγγέλλονται οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στη συγκεκριμένη εταιρεία.
Σύμφωνα και πάλι με την οργάνωση, ο ιδιοκτήτης «είναι κλασικό δείγμα αφεντικού που αξιοποιώντας την οικονομική συγκυρία, την ανοχή του κράτους, την “ευελιξία” των νόμων και τη ολιγωρία αυτών που υποτίθεται ότι θα τους εφαρμόζανε, ξεζουμίζει αυτούς που έχουν την ατυχία να δουλεύουν για αυτόν».

Όσον αφορά τη γυναίκα που απολύθηκε αναφέρεται: «Όταν έμεινε έγκυος ενημέρωσε την εταιρία και κάποια στιγμή, στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης, ο γιατρός της χορήγησε κάποιες ημέρες αναρρωτική άδεια. Όταν επέστρεψε για δουλειά, ο εργοδότης της δεν αναγνώριζε τα χαρτιά της άδειας και εκτός αυτού, μέσω απειλών και ύβρεων της απαγόρευσε την εργασία της και την είσοδό της στους χώρους της εταιρείας».

Στη συνέχεια, η υπάλληλος φέρεται να ενημέρωσε τα σωματεία και να έκανε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Ο εργοδότης, όπως υποστηρίζει ο Ρουβίκωνας, «άρχισε μια εκστρατεία τρομοκράτησης προς τους υπόλοιπους εργαζομένους της εταιρίας με κάθε είδους απειλές και εκβιασμούς», μεταξύ άλλων απολύοντας ακόμα τρεις εργαζόμενους που του έκαναν κριτική.

Έτσι λοιπόν, η πράξη του Ρουβίκωνα με την εισβολή στην εταιρία του, αναφέρεται ότι έγινε με σκοπό να του δηλώσει πως «εκτός από τα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας η τις αίθουσες των δικαστηρίων, ανθρώπους της τάξης μας μπορεί να συναντήσει οποιουδήποτε».