Παρέμβαση Κουφοντίνα για την κατάληψη στον Κορυδαλλό – Εκπρόσωπος του υπ. Δικαιοσύνης στις φυλακές

Παρέμβαση Κουφοντίνα για την κατάληψη στον Κορυδαλλό – Εκπρόσωπος του υπ. Δικαιοσύνης στις φυλακές

Παρέμβαση συμπαράστασης στους εξεγερμένους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού απέστειλε μέσω ανακοίνωσης που αναρτήθηκε σε σελίδα του ευρύτερου ατιεξουσιαστικού χώρου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σε κείμενο που συνυπογράφει με τρεις ακόμα κρατουμένους κάνει λόγο για “ανοιχτό προαύλιο” των φυλακών τις μεσημεριανές ώρες ως πρώτη αντίδραση για την “απαγωγή του Γιαγτζόγλου από τα ΕΚΑΜ” ενώ δηλώνει συμπαράσταση στη διαμαρτυρία των κρατουμένων.

Το πλήρες κείμενο:

“Ως μια πρώτη αντιδραση στην πρωτοφανή απαγωγή του συγκρατουμενου και απεργού πείνας Ντίνου Γιαγτζογλου από τα εκαμ, σήμερα το πρωί, κρατάμε το προαύλιο ανοιχτό τις μεσημεριανές ώρες. Συμπαραστεκομαστε στη διαμαρτυρία των κρατουμένων στις ανδρικές φυλακές. Ο αυταρχισμός του υπουργείου δικαιοσύνης δε θα περάσει!

Κώστας Γουρνάς

Δημήτρης Κουφοντίνας

Γιώργος Πετρακάκος

Γιώργος Πολύδωρος”

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ίδια ιστοσελίδα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Π. Δούλαμης, μετέβη στις φυλακές προκειμένου να διαπραγματευτεί με τους κρατουμένους, χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται η επίσημη δήλωση του υπουργείου.