Παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων στην Αττική εντόπισαν αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη (Φώτο)

Παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων στην Αττική εντόπισαν αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη (Φώτο)

Ένα παράνομο εργοστάσιο παρασκευής λαθραίων τσιγάρων εντόπισαν αστυνομικοί από Θεσσαλονίκη στην Αττική. Στην επιχείρηση κατασχέθηκαν και 23 τόνοι λαθραίου καπνού.

Η επιχείρηση έγινε στο Κορωπί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της αντίστοιχης Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

 

 

Συνολικά απετράπη οικονομική ζημία 3.700.000 ευρώ περίπου σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, από την διαφυγή καταβολής ανάλογων φόρων.

Για την υπόθεση συνελήφθη 52χρονος ομογενής, μέλος της συμμορίας που παρασκεύαζε τα λαθραία τσιγάρα.

 

 

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 23-10-2018 εντοπίσθηκε και συνελήφθη στο χώρο του εργοστασίου 52χρονος ομογενής, τη στιγμή που αποσυναρμολογούσε και φόρτωνε σε φορτηγό επικαθήμενο, μηχανολογικό εξοπλισμό προερχόμενο από πλήρη μονάδα γραμμής παρασκευής λαθραίων τσιγάρων και διαφόρων υλικών παρασκευής.

Σε βάρος του, καθώς και σε βάρος 50χρονου ομογενούς που ταυτοποιήθηκε ως μέλος της συμμορίας που μίσθωνε τον παραπάνω χώρο και αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της συμμορίας και για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

 

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (24-10-2018) στο χώρο του εργοστασίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• πλήρης αποσυναρμολογημένη γραμμή παραγωγής ράβδων καπνού (τσιγάρα),
• πλήρης αποσυναρμολογημένη γραμμή παραγωγής συσκευασίας τσιγάρων σε πακέτα (πακεταριστική μηχανή),
• πλήθος πρώτων υλών για την παρασκευή και συσκευασία λαθραίων τσιγάρων (φίλτρα, ρολά τσιγαρόχαρτου, σελοφάν, ρολά αλουμινόχαρτου κ.ά.),
• μηχανολογικός εξοπλισμός (ηλεκτρογεννήτρια, φίλτρα, μηχανή ανάδευσης καπνού, αεροσυμπιεστής κ.ά.),

 

• μηχάνημα ανύψωσης (κλαρκ),
• (148) κούτες καπνού, συνολικού βάρους (23,7) τόνων περίπου,
• (20) παλέτες με πλήθος κομματιών χάρτου που έφεραν παράνομα ετικέτες διαφόρων εταιρειών και
• πλήθος ελαττωματικών παραχθέντων τσιγάρων.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του χώρου υπήρχαν υποδομές φιλοξενίας τουλάχιστον 10 ατόμων-εργατών (υπνοδωμάτια, κουζίνα, μπάνια κλπ).

Εκτιμάται ότι από την κατάσχεση των παραπάνω καπνικών προϊόντων απετράπη οικονομική ζημία 3.700.000 ευρώ περίπου σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, από τη διαφυγή καταβολής ανάλογων φόρων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη έτερων συνεργών.