Παναγιώτης Ψωμιάδης: Είμαι έτοιμος να δώσω τη μάχη για τη Θεσσαλονίκη – Θα είμαι ο επόμενος Δήμαρχος

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Είμαι έτοιμος να δώσω τη μάχη για τη Θεσσαλονίκη – Θα είμαι ο επόμενος Δήμαρχος

O Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι έτοιμος να διεκδικήσει και να κερδίσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα θέλει να έχει αντίπαλό του τον νυν δήμαρχο της πόλης, τον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο πρώην νομάρχης έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους της πόλης στο Mediterranean Palace.

Συνέχισε δε λέγοντας πως υπερήφανα και με αξιοπρέπεια κατεβαίνει για να διεκδικήσει τον Δήμο. Μάλιστα διευκρίνισε πως σε ό,τι αφορά τα θέματα που είχε με τη Δικαιοσύνη, ότι έγινε έλεγχος πριν πέντε μήνες από το Ελεγκτικό Συνέδριο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

 

 

Πως υπήρχαν τα 45αρια και πως έκανε κι αυτός ό,τι συνέβη με την υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Η ίδια είπε πως προσλήφθηκε ως καθαρίστρια αλλά δεν δούλεψε ποτέ ως καθαρίστρια. Κι ο ίδιος αυτό έκανε, όταν προσλάμβανε συμβασιούχους για κάποιο έργο και το έργο αυτό δεν ολοκληρωνόταν τους μετέφερε σε άλλο έργο. «Γιατί λοιπόν διώκεται ο Ψωμιάδης για τις συμβάσεις;», αναρωτήθηκε.

 

 

Ακόμη ο πρώην νομάρχης ξεκαθάρισε πως είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Πως τον εκφράζει η Νέα Δημοκρατία αλλά όχι κάποια στελέχη της. Πως έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δήλωσε επίσης ενεργό στέλεχος της ΝΔ, παρότι κάποιοι, ακόμη και δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος, θεωρούν ότι έχει διαγραφεί. Μνημόνευσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι τους χρωστάει πολλά για την πολιτική του διαδρομή, αλλά και τον Σωτήρη Κούβελα. Χαρακτήρισε δε «μεγάλο ηγέτη για την παράταξή μας» τον Μιλτιάδη Έβερτ. Επίσης, μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμά του είπε να ξεχάσουμε τα μεγάλα έργα που δεν έχουν νόημα – π.χ. το τελεφερίκ- και να ασχοληθούμε με τις γειτονιές. Δεν απέκλεισε τα μεγάλα έργα απλώς θέλει αυτά να έχουν νόημα. Να ασχοληθούμε με την καθαριότητα, τους κρυμμένους σηματοδότες κλπ.

 

 

«Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται δήμαρχο που να ενώνει κι όχι να διχάζει κι εγώ έχω αποδείξει ότι ενώνω», δήλωσε και στην ατζέντα του είπε ότι είναι πρώτα η καθημερινότητα και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη κι όχι τα μεγάλα λόγια και τα οράματα ή τα μεγαλεπήβολα έργα. «Θαύμαζα το ΠΑΣΟΚ γιατί μπήκε στη γειτονιά, στο χωριό και ασχολήθηκε με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών», υπογράμμισε.

Επίσης τόνισε με έμφαση ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός η Θεσσαλονίκη να είναι αποκομμένη και από τη θάλασσα και από το βουνό!

«Δε θέλω μια πόλη στρας και μεταμφιεσμένη, αλλά μια πόλη αληθινή, καθαρή, στην οποία τα προεκλογικά λόγια θα γίνουν πράξη», είπε και τόνισε ότι τα τα τελευταία χρόνια στον τόπο επιβλήθηκε η δικτατορία της πολιτικής ορθότητας και η λογική ότι πρέπει να είσαι αριστερός και κουλτουριάρης για να μην είσαι σκοταδιστής.

«Η Αυτοδιοίκηση δεν ασκεί εξωτερική πολιτική. Κάποιοι θα έπρεπε να έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Ισχυρή Ελλάδα χωρίς ισχυρή Θεσσαλονίκη και Μακεδονία δεν υπάρχει» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης ρίχνοντας έτσι ευθείες βολές στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

 

 

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι έχει πάρει από το 2003 διαζύγιο με τον κομματικό οπαδισμό και τόνισε ότι κατεβαίνει στις εκλογές ως ανεξάρτητος, αλλά είναι ευπρόσδεκτη η στήριξη από όλα τα κόμματα που το επιθυμούν. «Έχω πετάξει τις κομματικές ταμπέλες. Αρνούμαι τη δημοκρατία της σιωπής και του καναπέ. Υπακούω μόνο στην κοινωνία και τους πολίτες. Δεν εκφράζω συντεχνίες, δεν είμαι μαριονέτα των Βρυξελλών. Θα προσπαθήσουν να με τσαλακώσουν και να με πολτοποιήσουν, όμως θα συνεχίσω. Είμαι μπαγιάτης Θεσσαλονικιός», επισήμανε.

«Θέλω αντίπαλό μου τον κ. Μπουτάρη. Από σήμερα δεν έχω μαζί του καμιά προστριβή. Προέχει η ενότητα και το συμφέρον της πόλης είπε ολοκληρώνοντας και τόνισε πως θα είναι ο επόμενος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης