Παμποντιακή Ομοσπονδία: Αθλιότητες οι τοποθετήσεις Μπουτάρη!

Παμποντιακή Ομοσπονδία: Αθλιότητες οι τοποθετήσεις Μπουτάρη!

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλεί η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος χαρακτηρίζοντας παράλληλες άθλιες τις τοποθετήσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη αλλά και σε όλους όσοι «ασχημονούν σε βάρος της μνήμης των Γενοκτονημένων μας προγόνων και όλων υμών των απογόνων των επιζησάντων της Γενοκτονίας».

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, προειδοποιεί ότι οι δηλώσεις αυτές θα απαντηθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη τονίζοντας ότι θα προσφύγει στη νομική διαδικασία.

Η Ομοσπονδία, αφού υπενθυμίζει ότι καταδίκασε από την πρώτη στιγμή την επίθεση στον δήμαρχο κατά τις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία, αναφέρει ότι «με έκπληξη παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες συντονισμένες ενέργειες αρνητών που έχουν πρόθεση να υποβαθμίσουν τόσο το ζήτημα της Γενοκτονίας όσο και τον οργανωμένο Ποντιακό χώρο συνολικά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την απαράδεκτη επίθεση στο πρόσωπο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, που καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή, με έκπληξη παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες συντονισμένες ενέργειες αρνητών που έχουν πρόθεση να υποβαθμίσουν τόσο το ζήτημα της Γενοκτονίας όσο και τον οργανωμένο Ποντιακό χώρο συνολικά. Οι προσπάθειες συγκεκριμένων κύκλων, ακόμη και ορισμένων παροπλισμένων στελεχών του Οργανωμένου Ποντιακού Κινήματος, να συνδέσουν τις ποντιακές οργανώσεις με ακραίους πολιτικούς χώρους θα προκαλούσαν απλά γέλιο, αν δεν ήταν επικίνδυνες για την πορεία του αγώνα μας για Διεθνοποίηση του ζητήματος της Γενοκτονίας.

Ξεκαθαρίζουμε πως το οργανωμένο ποντιακό κίνημα δεν χρειάζεται να αποδείξει ότι ουδεμία σχέση έχει με ακραίους χώρους, ωστόσο δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσεταιριστεί ή να υπονομεύσει τον αγώνα μας. Ο αγώνας μας αυτός είναι ιερός και δεν προσφέρεται σε μικροπολιτική εκμετάλλευση από δυνάμεις αλλότριες προς τον ποντιακό σκοπό. Το γεγονός αυτό, αυτονόητο για όλους εμάς, αδυνατούν να κατανοήσουν περιφερόμενοι τσαρλατάνοι, που τυφλωμένοι από τις πολιτικές, κομματικές και ιδεολογικές τους παρωπίδες, ασχημονούν σε βάρος της μνήμης των Γενοκτονημένων μας προγόνων και όλων υμών των απογόνων των επιζησάντων της Γενοκτονίας.

Προφανώς η αυτοσυγκράτηση που επιδείξαμε τις ημέρες αυτές, οφείλεται στην προσπάθεια μας να αποφύγουμε την περαιτέρω πόλωση της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας. Διαβεβαιώνουμε ωστόσο και προειδοποιούμε πως άθλιες δημόσιες τοποθετήσεις, όπως αυτές του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλών άλλων, που τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας, θα απαντηθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Τοπαλίδης Χρήστος-Δημήτριος Γαλεγαλίδης Παύλος»

Διαβάστε Ακόμα:

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η Αττική, «καμπανάκι» σε Λάρισα και Ιωάννινα - Συναγερμός για τις ΜΕΘ
Ούτε τα σχολικά τους βιβλία δεν τους υποχρεώνουμε να αλλάξουν...
Πολιτικό "κάζο" για την κυβέρνηση με προσφυγή κατά της απόφασης για άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό.
Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη έψαλαν παιδιά του Συλλόγου Συνδρόμου...
Η πανδημία εκτόξευσε την ακραία φτώχεια στη Λατινική Αμερική - Σε υψηλό 20ετίας
Τόσκας: ''Υπερβολική η αντίδραση της Αστυνομίας στα επεισόδια στο άγαλμα Τρούμαν''
Ανατρεπτικές εξελίξεις για την εξαφάνιση του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού
Συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- Έναρξη με ομιλία Αλ. Τσίπρα
Μήνυμα Τόμσεν για μείωση αφορολόγητου- ''Εφικτή η καλή έξοδος από το πρόγραμμα''
ΗΠΑ - κορονοϊός: Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί συμφώνησαν για πακέτο βοήθειας στους πληγέντες