Παγωμένος “Γολγοθάς” στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας για χιλιάδες οδηγούς!

Παγωμένος “Γολγοθάς” στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας για χιλιάδες οδηγούς!

Xιλιάδες οδηγοί βίωσαν έναν παγωμένο “Γολγοθά” στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, που για τους πρώτους που εγκλωβίστηκαν πλησίαζε σε διάρκεια τις 8 ώρες και για τους περισσότερους τουλάχιστον πέντε ώρες. Οι ουρές των εγκλωβισμένων στα αυτοκίνητά τους έφτασαν σε μήκος ακόμα και τα 15 χιλιόμετρα μεταξύ Υλίκης και Τραγάνας.

Περίπου στις 23:00, το βράδυ και αφού είχε σταματήσει η χιονόπτωση, είχε αρχίσει να αποκαθίσταται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας!
Τα προβλήματα ξεκίνησαν περίπου στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής, στο 126ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Από την πυκνή χιονόπτωση δίπλωσαν δύο νταλίκες και ένα λεωφορείο, προκαλώντας παράπλευρα προβλήματα, αφού δεκάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν, επειδή δεν είχαν αλυσίδες.

Για να περάσουν τα εκχιονιστικά και να καθαρίσουν τον δρόμο, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού.

Ωστόσο, μέχρι τις 18:30 η κυκλοφορία δεν είχε αποκατασταθεί, με το μποτιλιάρισμα να εκτείνεται σε μια απόσταση 14 χιλιομέτρων και συγκεκριμένα από το 117ο μέχρι το 131ο χιλιόμετρο.

Τα αυτοκίνητα στο ρεύμα προς Λαμία δεν μπορούσαν αρχικά να απεγκλωβιστούν και να αναπτύξουν ταχύτητες 50-60 χιλιομέτρων την ώρα λόγω της μεγάλης εξόδου, αλλά και επειδή σε πολλά σημεία υπήρχαν άνθρωποι που σταματούσαν τα αυτοκίνητά τους για να βάλουν αλυσίδες, χωρίς όμως να χρειάζεται πάντα, με αποτέλεσμα το μποτιλιάρισμα να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερα.

Για να εξυπηρετηθούν όσοι «κόλλησαν» επί ώρες στο Μαρτίνο, με μέριμνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Στυλίδας, δρομολογήθηκε έκτακτο δρομολόγιο «ferry boat», το οποίο περίμενε τους επιβάτες του, ανάμεσα στους οποίους είναι και ένα βρέφος μόλις μερικών ημερών!

Προβλήματα αργά τη νύχτα υπήρχαν και στην Εθνική Οδό, από Αφίδνες μέχρι Μαλακάσα, καθώς η Τροχαία απαγόρευσε την κίνηση των βαρέων οχημάτων, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο σημείο.

Πρόβλημα υπήρξε και στο 132ο χλμ, στο ρεύμα από Λαμία προς Αθήνα, εξαιτίας ακινητοποιημένων οχημάτων λόγω χιονιού. Λίγο μετά τις 19:00 το βράδυ στο συγκεκριμένο ρεύμα, υπήρχε αυξημένη κυκλοφορία από το 124ο έως το 152ο χιλιόμετρο.

Εκατοντάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα είχαν εγκλωβιστεί στο ρεύμα προς την Λαμία, ενώ άλλα αυτοκίνητα είχαν ακινητοποιηθεί κοντά στο Κάστρο της Βοιωτίας.