Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Marc Marquez και πάλι από την Ιαπωνία

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Marc Marquez και πάλι από την Ιαπωνία

Φαίνεται ότι ο Marc Marquez το έχει τάξει στον εαυτό του να κερδίζει τα πρωταθλήματα από τον αγώνα της Ιαπωνίας. Έτσι λοιπόν όπως το 2014 και το 2016 ο Ισπανός δεν περίμενε να φτάσει στην Βαλένθια και πήρε τον τίτλο από τον αγώνα της Ιαπωνίας στην πίστα του Motegi.

Ο Marc Marquez ξεκίνησε τον αγώνα μένοντας από την αρχή κοντά στον Andrea Dovizioso, με τους δυο αυτούς αναβάτες να ξεχωρίζουν σε ρυθμό. Αυτό φάνηκε προς το τέλος, όταν οι δυο τους άρχιζαν να κάνουν χρόνους στο 1:45 και να ανεβάζουν το ρυθμό τους, έτοιμοι για την τελική μάχη στον τελευταίο γύρο του αγώνα.

 

 

Αυτή όμως δεν ήρθε ποτέ. Ο Marc και ο Dovi ήταν πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο, έχοντας αφήσει αρκετά πίσω τους τον Cal Crutchlow. Ο Ιταλός πίεζε στον προτελευταίο γύρο του Αγώνα, όταν ήρθε ένα μικρό λάθος και αμέσως μετά η πτώση που τον έβγαλε εκτός μάχης.

Επέστρεψε στην πίστα και τελικά τερμάτισε στην 18η θέση.

Με την πτώση αυτή άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για τον Τίτλο και ο Marc Marquez πανηγύρισε τον 7ο τίτλο της καριέρας του στα 25 του χρόνια!

Ο Dovi επέστρεψε απογοητευμένος στο γκαράζ της ομάδας του, καθώς έφτασε πολύ κοντά σε μια ακόμα νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η πτώση του Dovizioso έδωσε τη δεύτερη θέση στον Cal Crutchlow που πέτυχε το στόχο του και πήρε το βάθρο, ξεπερνώντας τους 1,000 βαθμούς στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία.

 

 

Το λάθος του Dovizioso χάρισε ένα ακόμα βάθρο στην Suzuki, με τον Alex Rins να ανεβαίνει στην τρίτη θέση, ενώ νωρίτερα στον Αγώνα είχε πέσει ο Iannone που ήταν αρκετά δυνατός.

Σχεδόν 4,5’’ πίσω από την Suzuki και την τρίτη θέση τερμάτισε ο Valentino Rossi, που ήταν η καλύτερη Yamaha στο σημερινό Αγώνα.

Εντυπωσίασε ο Alvaro Bautista, ο οποίος πήρε την πέμπτη θέση έχοντας αφήσει πίσω του τις Yamaha των Zarco και Vinales.

Ο τελευταίος πάλι αντιμετώπισε προβλήματα στους πρώτους γύρους του Αγώνα και όταν ανέβασε την απόδοσή του, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση.

Στη δεκάδα ο Dani Pedrosa, στον τελευταίο του Αγώνα στην πίστα της Honda, ενώ πίσω του τερμάτισαν οι Petrucci και Syahrin.