«Παίζουν» με τον ΟΑΣΘ και ταλαιπωρούν ολόκληρη πόλη!

«Παίζουν» με τον ΟΑΣΘ και ταλαιπωρούν ολόκληρη πόλη!

Του Κώστα Μπούρη

Δεν είναι ότι η κυβέρνηση αποφάσισε άρον, άρον να αντιγράψει …στο περίπου, τον σχεδιασμό Μητσοτάκη για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης και Αθήνας, είναι ότι το έκανε ξαφνικά, χωρίς κανένα σχεδιασμό, μόνο και μόνο για να καπελώσει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.

Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση άνοιξε ένα διάπλατο παράθυρο για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, με εντελώς πρόχειρο σχεδιασμό, που όπως είναι φυσικό προκαλεί αντιδράσεις.

Και για μας εδώ στη Θεσσαλονίκη που είχαμε ιδιωτικές συγκοινωνίες που τις έκανε δημόσιες και τώρα πάει να τις κάνει… ιδιωτικές τα πράματα είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα της Αθήνας.

Ο λόγος είναι απλός: Εμείς εδώ πάνω έχουμε έναν ΟΑΣΘ και μόνο. Δεν έχουμε μετρό, δεν έχουμε τραμ, δεν έχουμε τρόλει, επομένως η κυβέρνηση θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτική στους χειρισμούς της, για την περίπτωση του ΟΑΣΘ.

Αλήθεια, είναι δυνατόν ποτέ να μην περίμεναν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους;

Παίζει λοιπόν η κυβέρνηση με τον ΟΑΣΘ στις πλάτες μιας ολόκληρης πόλης που θέλει να τη λέει και πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Και φυσικά δεν μπορείς να ζητάς από τους εργαζόμενους να δείχνουν «κοινωνική συνείδηση» και να μην απεργούν, όμως δεν μπορείς να πας με τα πόδια στη δουλειά σου, ούτε να πληρώνεις ταξί!

Ο ΟΑΣΘ δεν είναι και το καλύτερο που έχουμε στη Θεσσαλονίκη. Όμως από τότε που τα κυβερνητικά παιχνίδια τον έκαναν δημόσιο η κατάσταση έχει χειροτερέψει πολύ.

Ας σταματήσουν λοιπόν να παίζουν με το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς της Θεσσαλονίκης!