«Πέφτουν τα τείχη» του Μετρό της οδού Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη

«Πέφτουν τα τείχη» του Μετρό της οδού Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη

Έπεσε το λαμαρινένιο «τείχος» του Μετρό που κάλυπτε την περιοχή του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, ενώ, σύντομα, τη σκυτάλη θα πάρει και η Κωνσταντίνου Καραμανλή μπροστά στο εργοτάξιο Παπάφη. Πάραλληλα, προσδοκάται πως οι λαμαρίνες θα έχουν απομακρυνθεί απο την Πλατεία Συντριναβίου πριν απο τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Η “πόλη ανασαίνει” λέει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων,”Πρακτορείο 104,9 FM”.

“Καθώς προχωρεί το έργο και πλησιάζουμε στην ολοκλήρωσή του αρχίζουμε πλέον και αποδίδουμε πίσω εργοταξιακές καταλήψεις δρόμων” σημειώνει. “Πριν από περίπου τρεις μήνες παραδώσαμε στην κυκλοφορία το κομμάτι της Δελφών στη Ανάληψη, μετά από έξι χρόνια που ήταν κατειλημμένο”.

 “Τώρα” επισημαίνει ο κ.Μυλόπουλος “ανοίξαμε τη Μοναστηρίου στο ύψος του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, καθώς το συγκεκριμένο εργοτάξιο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί -σε ό,τι αφορά τις κατασκευαστικές εργασίες- επομένως δεν υπάρχει πλέον λόγος να καταλαμβάνεται ο δρόμος”. Εξηγεί ότι “η κατάληψη της Μοναστηρίου έγινε το 2007 με σκοπό να διαρκέσει δύο χρόνια, αλλά τελικά κράτησε 11 χρόνια”.

Η περί ης ο λόγος περιοχή βρίσκεται μεταξύ των οδών Μιχαήλ Καλού και Αγίων Πάντων, όπως περιγράφει ο κ. Μυλόπουλος. “Ο δρόμος έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας στην έξοδο από τη Θεσσαλονίκη και τρεις στην είσοδο”.

Όπως επισημαίνει “η όλη διαδικασία έχει δύο διαστάσεις: αφενός ανασαίνουν πλέον οι συγκεκριμένες περιοχές, η πόλη επιστρέφει στην κανονική της λειτουργία και αυτό το καταλαβαίνουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και όσοι περνούν με το αυτοκίνητό τους. Αφετέρου, γίνεται πλέον εμφανές ότι το έργο τελειώνει”.