Πέφτουν τα πρώτα χιόνια σε ανατολική Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Πέφτουν τα πρώτα χιόνια σε ανατολική Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη, στα πεδινά του νομού αλλά και της πόλης και στη Χαλκιδική. Χιονοπτώσεις σημειώνονται σε Καρδία, Βασιλικά, Πλαγιάρι και Θέρμη, στο Πανόραμα. Στα ανατολικά προάστια έχει ήδη αρχίσει να το στρώνει.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, στα ορεινά του Δήμου Θέρμης και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα χιόνια, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος. Η έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζεται έως αυτή την ώρα.Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκονται από νωρίς το πρωί στον ορεινό όγκο για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν, από τη συνέχιση εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Αν και οι δρόμοι είναι καθαροί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί τα επόμενα 24ωρα και να έχουν πάντα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει συνέχιση των χιονοπτώσεων τις επόμενες τρεις ημέρες και έως και την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θέρμης ενώ επί ποδός κατά μήκος όλου του επαρχιακού ορεινού οδικού δικτύου, είναι συνεργεία του Δήμου, με σκοπό να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα εμφανιστούν από τη χιονόπτωση και τον παγετό. Υπενθυμίζεται σε όλους τους δημότες της Θέρμης, πως σε περίπτωση ανάγκης ή εμφάνισης τυχόν προβλημάτων, μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Συντήρησης Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας, στο τηλέφωνο 6981304515.

Δείτε φωτογραφίες από τη χιονισμένη Χαλκιδική, όπως τις δημοσίευσε το halkidikinews.gr