Πέντε συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πέντε συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πέντε συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 07.00, συγκέντρωση συμβασιούχων της ΕΥΑΘ μπροστά από τα γραφεία της εταιρείας στην Εγνατία. Οι συμβασιούχοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις τους από τη Διοίκηση της θυγατρικής ανωνύμου εταιρείας, για τις οποίες ενημερώθηκαν αυτή την εβδομάδα.

Στις 09.00 σύλλογοι και πολίτες, που δραστηριοποιούνται εντός του Πάρκου Καρατάσιου, στο δήμο Παύλου Μελά, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή τη δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του δημάρχου του δήμου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, και του πρώην δημάρχου, Διαμαντή Παπαδόπουλου, για κατάληψη δημόσιου χώρου (λόγω των δράσεων που πραγματοποιούνται από τους πολίτες στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου).

Στις 12.00, γυναίκες μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) θα πραγματοιήσουν συγκέντρωση με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Στις 18.00 γυναίκες μέλη της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Πιθανόν να ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

Τέλος, στις 18.00 οπαδοί του ΠΑΟΚ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα τους για το μας με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, που δεν έγινε ποτέ.