Πέθανε η μητέρα του 6 μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά

Πέθανε η μητέρα του 6 μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά

Δεν έχει τέλος η τραγωδία με τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Τα ξημερώματα “έφυγε” από τη ζωή η μητέρα του μόλις 6 μηνών βρέφους, που αποτέλεσε το πρώτο θύμα του πύρινου ολέθρου στο Μάτι.

Η νεαρή γυναίκα πέθανε μετά από νοσηλεία 11 ημερών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Η ίδια είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα, από τα οποία και έχασε τη ζωή της.

Η τραγική μητέρα και το βρέφος της εντοπίστηκαν στη θάλασσα περίπου πέντε ώρες αφότου η πυρκαγιά έφτασε στο Μάτι.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας του βρέφους και σύζυγος της άτυχης γυναίκας, ο οποίος ως πυροσβέστης, το βράδυ της τραγωδίας επιχειρούσε στα πύρινα μέτωπα.

Ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ανέρχεται έτσι στους 82. Υπάρχουν επίσης, δύο μη αναγνωρίσιμοι σοροί με διαθέσιμο DNA, οι οποίοι δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά τους πρόσωπα.

Στους παραπάνω, προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων άλλων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο, με βάση την υποβολή επίσημης δήλωσης από φιλικό του πρόσωπο.

Στα νοσοκομεία παραμένουν 40 εγκαυματίες – τραυματίες, από τους οποίους 9 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, ενώ ένα παιδί νοσηλεύεται στο Παίδων Αγία Σοφία.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η περιγραφή του ιατροδικαστή, Ηλία Μπογιόκα, για τα όσα αντίκρυσε ο ίδιος και οι συνάδελφοι του όταν έφθασαν προς ιατροδικαστική εξέταση οι 26 σοροί από το οικόπεδο του τρόμου στο Μάτι. «Το 90%-95% των θυμάτων που έφτασαν σε εμάς ήταν καμμένοι και αποτεφρωμένοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπογιόκας για το σύνολο των σορών.

ANT-1