Πάρτι βίας κουκουλοφόρων με εντολή ανοχής από ΣΥΡΙΖΑ!

Πάρτι βίας κουκουλοφόρων με εντολή ανοχής από ΣΥΡΙΖΑ!

Με επεισόδια, μολότοφ και παρακρατική βία με πανεπιστημιακά ορμητήρια αξιοποίησαν κα φέτος οι αναρχικοί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη την επέτειο από τον χαμό του 16χρονου Γρηγορόπουλου, υπό την ανοχή μιας κυβέρνησης που ενδιαφερόταν περισσότερο να μην καταγραφούν οι σκηνές του μπάχαλου από τηλεοπτικά συνεργεία, παρά να αντιμετωπιστούν οι κουκουλοφόροι και να μην κινδυνεύσουν ζωές και περιουσίες.

Τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο μέλημα των αστυνομικών δυνάμεων ήταν να απομακρυνθούν οι δημοσιογράφοι και -κυρίως- οι κάμερες. Μόλις πέντε συλλήψεις ανακοινώθηκαν στην Αθήνα, ενώ ούτε μία στη Θεσσαλονίκη.

Στα Εξάρχεια, τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας αντιεξουσιαστών και συλλογικοτήτων που προηγήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Οι αναρχικοί κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια και άναψαν φωτιές στην πλατεία και σε γύρω δρόμους. Μετά τις 20:00 άρχισαν να πέφτουν «βροχή» οι βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν να τους διαλύσουν.

Οδοφράγματα με φλεγόμενους κάδους απορριμμάτων, τρία πυρπολημένα αυτοκίνητα στις οδούς Μπουμπουλίνας, Στουρνάρη και Τοσίτσα, καταστροφές σε εισόδους πολυκατοικιών και προσόψεις καταστημάτων, συνέθεταν μέχρι αργά το βράδυ τον απολογισμό της “μάχης” με την αστυνομία να εφαρμόζει την πολιτική εντολή να απομακρύνει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ από την περιοχή των επεισοδίων.

Μετά τις 22:00 τα επεισόδια είχαν πλησιάσει προς την πλατεία, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να ακολουθούν τους αντιεξουσιαστές. Ομως στους γύρω δρόμους τα πάντα θύμιζαν σκηνικό… πολέμου, με σπασμένες εισόδους πολυκατοικιών, ζημιές σε αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Επεισόδια  ξέσπασαν τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στο Ηράκλειο, με βόμβες μολότοφ, πετροπόλεμο και δακρυγόνα, έπειτα από τις πορείες στη μνήμη Γρηγορόπουλου.

Στη Θεσσαλονίκη περίπου 200 άτομα “ταμπουρώθηκαν” στον χώρο του
πανεπιστημίου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας που κατέληξε στην Καμάρα. Ακολούθησε βροχή από μολότοφ, πετροπόλεμος, σε τρία σημεία πέριξ της πανεπιστημιούπολης, ενώ με νωπές της μνήμες από τον τραυματισμό της δικηγόρου από φωτοβολίδα στην Αθήνα, εξαπολύθηκαν εναντίον των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη ακόμα και… πυροτεχνήματα, με τον απολογισμό να περιλαμβάνει τον τραυματισμό ενός αστυνομικού που μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.