Πάπας Φραγκίσκος: Η Εκκλησία δεν αντιμετώπισε ως όφειλε την παιδεραστία

Πάπας Φραγκίσκος: Η Εκκλησία δεν αντιμετώπισε ως όφειλε την παιδεραστία

Στο σκάνδαλο της παιδεραστίας στο εσωτερικό της Καθολικής Εκκλησίας αναφέρθηκε και πάλι σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την καθιερωμένη ακρόαση της Τετάρτης στο Βατικανό.

«Οι εκκλησιαστικές αρχές δεν αντιμετώπισαν με τον κατάλληλο τρόπο τα αδικήματα αυτά», τόνισε ο αργεντινός ποντίφικας αναφερόμενος στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ιρλανδία.

«Εκτός από τη μεγάλη χαρά, έπρεπε να επωμισθώ και το βάρος του πόνου και της πικρίας που προκάλεσαν στην Ιρλανδία διάφορες μορφές κακοποιήσεων και από μέλη της Εκκλησίας», είπε ο Φραγκίσκος.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρώην νούντσιος του Βατικανού στις Ηνωμένες Πολιτείες Κάρλο Μαρία Βιγκανό κατά του πάπα για συγκάλυψη υψηλόβαθμων κληρικών που κατηγορούνται για παιδεραστία, ο ιταλικός Τύπος γράφει ότι «ο Φραγκίσκος είναι πικραμένος».

Ο ποντίφικας κάλεσε τους δημοσιογράφους «να κρίνουν οι ίδιοι, βγάζοντας τα συμπεράσματά τους», προσθέτοντας ότι «δεν θέλει να αναφερθεί στο όλο θέμα». Αλλά είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι, στην σημερινή της έκδοση, η εφημερίδα της Νάπολης Il Mattino γράφει ότι «πρόκειται για μια οργανωμένη, ομαδική επίθεση» και ότι «ο Φραγκίσκος άρχισε να φοβάται για την ακεραιότητά του», όπως μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Το ιταλικό πρακτορείο ακόμη ανέφερε πως ο Πάπας μίλησε και για το διαζύγιο. Ανέφερε πως είναι “τρέντι” αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι ιδανικό για την οικογένεια. “Είναι μόδα, το διαβάζουμε στα περιοδικά: αυτός ή αυτή χώρισε… Συγχωρέστε με!, αυτό είναι κακό, τους σέβομαι όλους αλλά το διαζύγιο δεν είναι το ιδανικό, ο χωρισμός, η διάλυση των οικογενειών” είπε στην εβδομαδιαία ομιλία του. “Το ιδανικό είναι μια ενωμένη οικογένεια” είπε ο Φραγκίσκος υπενθυμίζοντας πως η επίσκεψή του στην Ιρλανδία στόχο είχε να παραβρεθεί στην Παγκόσμια Συνάντηση των Οικογενειών.