Πάιατ: Φοβάμαι για ατύχημα Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο

Πάιατ: Φοβάμαι για ατύχημα Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο

Φόβους για ένα “ατύχημα” στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στον απόηχο της νέας έντασης στα Ίμια, εκφράζει ο Τζέφρι Πάιατ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις “Ιστορίες” του ΣΚΑΪ, η οποία θα μεταδοθεί την Τρίτη.

“Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα… Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας”, προειδοποιεί ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το skai.gr.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο κ. Πάιατ επισημαίνει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες του μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών που αφικνείται την Τρίτη στην Αθήνα και την Τετάρτη θα βρεθεί στα Σκόπια. “Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Είμαι αισιόδοξος. Και θα κάνουμε τα πάντα, ως Αμερική, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης. Επίσης, ο κ. Πάιατ, αναφερόμενος γενικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, τόνισε ότι “είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ”.

Εν τω μεταξύ, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρει: “Θεωρούμε την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή”.

Παράλληλα, σχολιάζει την ολοκλήρωση της κοινής άσκησης 150 Ελλήνων στρατιωτών με 150 πεζοναύτες των ΗΠΑ στον Βόλο, με τίτλο “Μέγας Αλέξανδρος”: “Ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε ιδιαίτερα σημαντικός, διότι σηματοδότησε την ανανέωση των πολύπλοκων, μεγάλων ασκήσεων στο πεδίο μεταξύ των Αμερικανών πεζοναυτών και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων”, τονίζει ο Αμερικανός πρέσβης και προσθέτει: “Θωρούμε την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή”. capital.gr