Ο Dovi άξιος νικητής στο Brno

Ο Dovi άξιος νικητής στο Brno

Ο αγώνας του Brno ήταν ωραίος και δυνατός. Είναι έντονο ανταγωνισμό με τους οδηγούς της εργοστασιακής ομάδας της Ducati να αποδεικνύονται ανώτεροι και νικητές αφού έκαναν το 1-2!

Ο Andrea Dovizioso, κατάφερε να ξεκαθαρίσει από την αρχή τον αγώνα ενώ ο Jorge Lorenzo, εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά αφήνοντας πίσω του το μελλοντικό team mate του, Marc Marquez που ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση.

 

 

Ο Valentino Rossi έκανε πολύ καλή εκκίνηση καταλαμβάνοντας και τα ηνία του αγώνα, όμως η επιλογή του μεσαίου μπροστά ελαστικού έναντι των σκληρών που είχε η πλειοψηφία των αναβατών αποδείχθηκε άστοχη με αποτέλεσμα στον 11 γύρο να τον περιορίσει στην πέμπτη θέση.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Danilo Petrucci  μπροστά από το Johann Zarco ο οποίος πάλι επιχείρησε το πείραμα της μαλακής γόμας δίχως ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Ο αγώνας σε γενικές γραμμές ήταν απολαυστικός.

Ο Valentino Rossi κέρδιζε τον Cal Crutchlow στη μάχη για την τέταρτη θέση. Ο Vale, ο μόνος αναβάτης με το μεσαίο μπροστά ήταν μπροστά όσο το λάστιχο ήταν σε καλή κατάσταση. Ίχε το ρυθμό και ήταν απειλητικός, οδηγώντας για λίγο τον αγώνα. Όμως, στους τελευταίους γύρους δεν μπορούσε ν’ ακολουθήσει τις Ducati και την Honda.

Ωστόσο με την τέταρτη θέση, κατάφερε να γράψει ένα νέο ρεκόρ, καθώς έγινε ο πρώτος στην ιστορία των GP που φτάνει τους 6,000 βαθμούς!

 

 

Δυνατό ρυθμό είχε και ο Cal Crutchlow, αλλά στο τέλος δεν είχε τα παραπάνω δέκατα που ήθελε για να μείνει κοντά στους πρώτους.

Στην έκτη θέση ήταν ο Danilo Petrucci πάνω από 2’’ μπροστά από τον Johann Zarco που ήταν από τους ελάχιστους με το συνδυασμό μεσαίο-μαλακού.

Όγδοος και 7,5’’ από τον πρώτο ο Dani Pedrosa ενώ τη δεκάδα έκλεισε η καλύτερη Suzuki σήμερα, αυτή του Andrea Iannone.

 

 

Αν και αρκετά καλός στο ζέσταμα σήμερα το πρωί, ο Vinales φεύγει απογοητευμένος από το Brno καθώς έπεσε στην αρχή του Αγώνα.

Ήταν μια τριπλή πτώση, μαζί με τους Bradl και Smith που άφησε απογοητευμένο τον Ισπανό που δεν πήρε βαθμούς σε Αγώνα για πρώτη φορά φέτος.

 

Ο επόμενος αγώνας στις 12 Αυγούστου στην Αυστρία