Ο χορός του Πούτιν με τη νύφη στην Αυστρία

Ο χορός του Πούτιν με τη νύφη στην Αυστρία

Χορός με τη νύφη, λουλούδια και… Κοζάκοι από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στον γάμο της Αυστριακής υπουργού Εξωτερικών. Ο Ρώσος πρόεδρος πήγε στον γάμο της Κάριν Κνάισλ όπου είχε προσκληθεί παρά τις επικρίσεις ορισμένων ότι με την ενέργεια αυτή υπονομεύεται η συνολικότερη στάση της Δύσης απέναντι στη Μόσχα.

Κάνοντας μια στάση στον δρόμο του για το Βερολίνο ο Πούτιν έφτασε στον γάμο κρατώντας ένα μπουκέτο με λουλούδια και συνοδευόμενος από μια ομάδα Κοζάκων που τραγούδησαν για τους νεόνυμφους.

Η αυστριακή υπουργός Εξωτερικών παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Βόλφγκανγκ Μάιλινγκερ σε έναν αμπελώνα, στη Στυρία.

 

 

Η πρόσκληση στον Πούτιν εξέπληξε πολλούς στη Βιένη και τη Μόσχα, ιδίως επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση επικρίνει ανοιχτά τη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας αλλά και για άλλα ζητήματα τα τελευταία χρόνια. Δεν υπήρχε κάποια ένδειξη ότι η Κνάισλ διατηρεί κάποιου είδους φιλία με τον Πούτιν. Ωστόσο, διορίστηκε επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας από το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας (FPO), το οποίο έχει δεσμούς με το κόμμα του Ρώσου προέδρου.

 

 

Ο ηγέτης του FPO και αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, την χαρακτήρισε “γεφυροποιό” συγχαίροντας το ζευγάρι για το γάμο και ευχόμενός τους “τύχη και αιώνια αγάπη”. Η κάλυψη του γάμου από τα διεθνή μεσα ενημέρωσης θα αποτελέσει ανεκτίμητη διαφήμιση για την Αυστρία, πρόσθεσε. “Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη διαφήμιση για την Αυστρία, τη θαυμάσια φύση της, τα ονειρεμένα τοπία και την πραγματική φιλοξενία της”, τόνισε.

Reuters – Euronews