Ο φανατικός Αρειανός που πολέμησε κατά των Τζιχαντιστών στη Συρία (Φώτο)

Ο φανατικός Αρειανός που πολέμησε κατά των Τζιχαντιστών στη Συρία (Φώτο)

Ο πρώτος Έλληνας, οπαδός ομάδας, ο οποίος εγκατέλειψε την Ελλάδα για να πολεμήσει τζιχαντιστές στη Ράκκα, είναι Αρειανός.

Όπως αποκαλύπτει το «Έθνος» αλλά χωρίς να υπάρχουν ακόμη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τα στοιχεία του συγκεκριμένου άνδρα, ο πολεμιστής αυτοπροσδιορίζεται εκτός από «πολέμιος του φασιστικού Ισλαμικού Κράτους» και οπαδικά, δείχνοντας από την εμπόλεμη ζώνη το πάθος του για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Σε μία από τις φωτογραφίες απεικονίζεται το σύνθημα «Θεός είναι μόνο ένας. Άρης. Ράκκα. Συρία 2017», δίπλα από μία σβησμένη με «X» -ζωγραφισμένη σε τοίχο- σημαία του ISIS. Σε δεύτερη φωτογραφία ο πολεμιστής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κάτοικος Αθηνών, απεικονίζεται με στολή παραλλαγής κρατώντας στα χέρια ένα οπλοπολυβόλο. Στην πλάτη του έχει πολεμικό σακίδιο, στη μέση του οποίου είναι ραμμένο το σήμα του θεού του πολέμου.

Το «Έθνος» ήρθε σε επικοινωνία με άτομο από το φιλικό περιβάλλον του πολεμιστή, το οποίο δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Η Ροζάβα βρίσκεται στο δυτικό Κουρδιστάν (βόρεια Συρία). Πρόκειται για μία περιοχή που αυτονομήθηκε το 2013. Εκεί έχουν βρεθεί αρκετοί Έλληνες αναρχικοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν στην ομάδα «Επαναστατικός Σύνδεσμος Διεθνιστικής Αλληλεγγύης» (RUIS).

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο «Ρουβίκωνας» γνωστοποίησε με κείμενό της στο διαδίκτυο ότι επέστρεψε από το Κουρδιστάν μέλος της που πολέμησε για την απελευθέρωση της Ράκκα. Πρόκειται για αναρχικό που παρέμεινε στο Κουρδιστάν για περίπου ένα χρόνο και βρέθηκε, σύμφωνα με την ανάρτηση του Ρουβίκωνα, «στη γραμμή του μετώπου παίρνοντας μέρος σε ένα τακτικό αστικό πόλεμο με όρους Β′ Παγκοσμίου Πολέμου». Είχαν προηγηθεί της επιστροφής του αναρτήσεις στο διαδίκτυο από τη Ράκκα, όπου πάνω σε τοίχους ήταν γραμμένο το όνομα του «Ρουβίκωνα».

Οι Έλληνες που φτάνουν στη Ροζάβα, όπως και αναρχικοί από άλλες χώρες του κόσμου, «βαφτίζονται» συνήθως με κουρδικό όνομα, προκειμένου –όπως λένε- να εκφράσουν τη διεθνιστική τοποθέτησή τους. Σε αντίθεση με πολεμιστές από άλλες χώρες, οι Έλληνες δεν συνηθίζουν να δημοσιεύουν οπτικό υλικό από τη δράση τους στα social media, ενώ δεν υπάρχει κανένας σχετικός λογαριασμός στο Facebook για την προβολή των ενεργειών τους.

Πηγή: Έθνος