Ο Τσίπρας δίνει το όνομα «Μακεδονία» αγνοώντας το μεγάλο ατού μας!

Ο Τσίπρας δίνει το όνομα «Μακεδονία» αγνοώντας το μεγάλο ατού μας!

Του Κώστα Μπούρη

Τι άλλο θα έπρεπε περισσότερο να πει ο πρωθυπουργός για να μας …πει ότι ήδη έχουμε δεχθεί το όνομα Μακεδονία σε όλες τις προεκτάσεις του.

«Τα Σκόπια εδώ και 70 χρόνια λέγονται Μακεδονία» είπε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι «είναι μεγάλη νίκη να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από τη λέξη Μακεδονία…».

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι τα Σκόπια λέγονται εδώ και 70 χρόνια Μακεδονία. Η αλήθεια είναι ότι οι κυβερνήσεις μας το περνούσαν …εξ απαλών ονύχων για να μην χαλάσουν τις σχέσεις τους με το Τίτο. Η αλήθεια είναι ότι ο Μητσοτάκης ο αείμνηστος το είχε πει και ξεσήκωσε άπειρες αντιδράσεις, όμως τότε οι γεωπολιτικές συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές.

Η αλήθεια όμως είναι πλέον λίγο διαφορετική και έχει να κάνει με πολύ χρήμα που θέλουν απεγνωσμένα τα Σκόπια. Όμως το κλειδί για την απόκτηση αυτών των χρημάτων το έχουμε εμείς, που όπως φαίνεται από τη δήλωση του πρωθυπουργού δεν το αξιοποιούμε.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που θα έλεγαν ότι οι Σκοπιανοί θα πάρουν το χρήμα από τη Τουρκία ή τη Ρωσία, όμως σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν προβλήματα που οι Σκοπιανοί τα βιώνουν και τα γνωρίζουν πολύ καλύτερα από μας.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι από τη Τουρκία τα χρήματα είναι …πέτσινα! Ήδη η τουρκική λίρα κατρακυλάει με το ίδιο το κράτος να βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας (και εκεί δεν υπάρχει καμιά Ε.Ε. να τους σώσει). Από την άλλη η Ρωσία δίνει ελάχιστα χρήματα, αντίθετα με την στρατιωτική ή άλλου είδους βοήθεια. (Δείτε το παράδειγμα της Κύπρου και άλλων χωρών).

Οι Σκοπιανοί γνωρίζουν καλά ότι τα πολλά χρήματα δίνονται από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι από εκεί θα πάρουν τον πακτωλό χρημάτων που έχει μεγάλη ανάγκη τόσο η σκοπιανή κοινωνία, όσο και η νομενκλατούρα του κράτους των Σκοπίων.

Και εμείς τι κάνουμε; Αντί να πιέσουμε τη σκοπιανή πλευρά, αφού έχουμε το «πάνω χέρι», γυρνάμε πίσω στην εποχή του Μητσοτάκη του αείμνηστου και υποχωρούμε δεχόμενοι το όνομα Μακεδονία έστω και ως δεύτερο συνθετικό.

Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν τις επόμενες μέρες ακούσετε ότι συμφωνούμε με το όνομα Βαρντάσκα Μακεδόνια (Vardaska Macedonia) ή κάποιο άλλο σχετικό, που θα παρουσιαστεί ως μεγάλη επιτυχία!