Ο Τραμπ συντάχθηκε με τον Πούτιν κόντρα στο FBI!

Ο Τραμπ συντάχθηκε με τον Πούτιν κόντρα στο FBI!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συντάχθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του ενάντια στο FBI.

Πιο συγκεκριμένα υπερασπίστηκε τη Ρωσία σε κατηγορίες πως ενεπλάκη στην εκλογική εκστρατεία του 2016.

Αφού συναντήθηκε με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ο Τραμπ ήρθε σε άμεση αντιπαράθεση με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και είπε πως δεν έβρισκε κάποιον λόγο να εμπλακεί η Ρωσία στις εκλογές.

Ο Πούτιν είχε νωρίτερα πει πως δεν ενεπλάκη ποτέ στα αμερικανικά θέματα.

Αναφέρεται πως οι δυο άντρες είχαν προηγούμενα μια δίωρη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο στο Ελσίνκι.

Στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν αμέσως μετά ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε αν πίστευε τις δικές τους υπηρεσίες πληροφοριών ή τον Ρώσο πρόεδρο σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για τη συγκεκριμένη εμπλοκή. Τότε ο Τραμπ απάντησε: ο πρόεδρος Πούτιν λέει πως δεν ήταν η Ρωσία/ Δεν βρίσκω κανένα λόγο να μην είναι έτσι».

Υπενθυμίζεται πως το 2016 οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η Ρωσία βρισκόταν πίσω από μια προσπάθεια να αλλάξουν τα δεδομένα των εκλογών έναντι της Χίλαρι Κλίντον, της υποψήφιας προέδρου των Δημοκρατικών, με μια σειρά επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Σε ό,τι αφορά γενικότερα τη συνάντηση ο Πούτιν τη χαρακτήρισε «καλή και χρήσιμη» ενώ ο Τραμπ ανέφερε πως ήταν ένας βαθιά παραγωγικός διάλογος». Ακόμη πως πριν τη συνάντηση των δυο ηγετών ο Τραμπ είπε για τις αμερικανορωσικές σχέσεις πως ποτέ δεν ήταν χειρότερες και πως πλέον έχουν αλλάξει.