Ο Τραμπ παραδέχθηκε έμμεσα τη νίκη του Μπάιντεν και στη συνέχεια… ανακάλεσε!

Ο Τραμπ παραδέχθηκε έμμεσα τη νίκη του Μπάιντεν και στη συνέχεια… ανακάλεσε!

Μετά από πολλές ημέρες απειλών, ψεμάτων και έωλων καταγγελιών ο Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκε να παραδεχθεί, έστω και εμμέσως και έστω και για… λίγο, δημοσίως την εκλογική του ήττα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος ανακοίνωσε την νίκη του Τζο Μπαίντεν, επισημαίνοντας, φυσικά ότι ο αντίπαλός του κέρδισε επειδή έγινε… νοθεία στις εκλογές.

«Κέρδισε επειδή οι εκλογές ήταν νοθευμένες. Δεν επιτρέπονταν παρατηρητές, οι ψήφοι  καταγράφηκαν από μια ιδιωτική εταιρεία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, την Dominion, που έχει κακή φήμη και παλιά μηχανήματα και δεν μπορούσε καν να πάρει τη δουλειά στο Τέξας (το οποίο εγώ κέρδισα με διαφορά), τα Fake και τα Σιωπηλά Μέσα Ενημέρωσης και άλλα πολλά!» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η πρώτη, έστω και έμμεση, παραδοχή ήττας για τον απερχόμενο πρόεδρο της χώρας, δώδεκα ημέρες μετά το κλείσιμο της κάλπης και οκτώ μετά την ανακήρυξη του Τζο Μπάιντεν ως νικητή.

Λίγο αργότερα πάντως, ο Τραμπ φαίνεται να συνειδητοποίησε πως η ανάρτησή του δίνει τροφή στους αντιπάλους του καθώς συνιστούσε ουσιαστικά παραοχή της εκλογικής επικράτησης του Μπάιντεν, και επανήλθε με νέα ανάρτηση στο Twitter, με την οποία έβαλε (από τη δική του οπτική γωνία) τα πράγματα στη θέση τους: «Κέρδισε (εννοεί τον Μπάιντεν) μόνο στα μάτια των ψευδών Μέσων Ενημέρωσης. Δεν παραδέχομαι τίποτα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη».