Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα- Ο Τραμπ αποπέμπει και τον Σύμβουλο Εθν. Ασφάλειας

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα- Ο Τραμπ αποπέμπει και τον Σύμβουλο Εθν. Ασφάλειας

Την έξοδο αναμένεται να δείξει αργά ή γρήγορα στον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας της Προεδρίας, στρατηγό Χ.Ρ. ΜακΜάστερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο των αλλαγών που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις και στο προεδρικό γραφείο.

Η απόφαση του κ. Τραμπ φέρεται, σύμφωνα με την Wall Street Journal, να έχει κοινοποιηθεί στον επιτελάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι. Ο χρόνος της αποχώρησης ΜακΜάστερ δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, καθώς ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους φέρεται να βρίσκεται σε αναζήτηση αντικαταστάτη.

Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες, κάνοντας λόγο για «καλή συνεργασία» του προέδρου με τον σύμβουλό του.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ φέρονται επίσης να αναζητούν επιτελική θέση για τον στρατηγό ΜακΜάστερ, καθώς εκείνος είναι ακόμη εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός.

Στα ονόματα που ακούγονται για τον νέο Βοηθό στον Πρόεδρο για Ζητήματα Εθνικής Ασφαλείας, όπως είναι ο επίσημος τίτλος της θέσης, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων εκείνο του Τζον Μπόλτον, πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη (θέση ισόβαθμη με υπουργού στις ΗΠΑ), καθώς και εκείνο του Στίβεν Μπάιγκαν, ο οποίος είχε υπηρετήσει στον παρελθόν στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.

Ο πρόεδρος Τραμπ, πάντως, σε πρόσφατες δηλώσεις του, είχε προετοιμάσει το έδαφος για νέες αλλαγές σε επιτελικές θέσεις στην κυβέρνηση και στο προεδρικό επιτελείο, σημειώνοντας ότι του αρέσουν οι αλλαγές και θέλει συνεχώς να γίνεται κοινωνός «νέων ιδεών».