Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, οι αντιεξουσιαστές στην εξουσία…

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, οι αντιεξουσιαστές στην εξουσία…

Γράφει ο Βαγγέλης Μωυσής

Όταν μέσα σε δύο μέρες, αναρχικοί μπαχαλάκηδες και καταδικασμένοι τρομοκράτες αποδεικνύουν πως μπορούν να κάνουν και να λένε ό,τι θέλουν ανά πάσα στιγμή, χωρίς την παραμικρή επίπτωση, η διαπίστωση έρχεται φυσικά: ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αλλά οι αντιεξουσιαστές απολαμβάνουν την Εξουσία.

Σ` αυτή την Ελλάδα, θεωρείται φυσική και ανεκτή η απύθμενη πρόκληση, μια χούφτα αναρχικών να κάνει …”παράσταση διαμαρτυρίας” υπέρ του υπόδικου για το παρ` ολίγον φονικό “τρομοδέμα”-βόμβα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, έξω από το σπίτι του θύματος της τρομοκρατικής ενέργειας. Χθες αυτό.

Σ` αυτή την Ελλάδα, θεωρείται φυσικό, μια χούφτα κουκουλοφόρων με φαντεζί όνομα (Ρουβίκωνας), να λειτουργεί ως περιφερόμενο “λαϊκό δικαστήριο” εισβάλλοντας σε εταιρίες,  εφορίες, νοσοκομεία, με βαριοπούλες και μπογιές, θυμίζοντας εν ονόματι της αριστεροσύνης τα “τάγματα εφόδου” του πιο φασιστικού ευρωπαϊκού παρελθόντος. Χθες έδρασε πάλι.

Σ` αυτή την Ελλάδα, θεωρείται… ρουτίνα, το σκηνικό των οδομαχιών στα Εξάρχεια, με τη βροχή μολότοφ εναντίον αστυνομικών. Χθεσινό κι αυτό.

Είναι η ίδια Ελλάδα, που επιτρέπει τις ιδεολογικές “περιπόλους” της Αριστεράς (με το άλλοθι των… εξωκοινοβουλευτικών ομάδων) στα πανεπιστήμια και πέριξ αυτών, να στοχοποιούν ως “φασίστα” και προπηλακίζουν όποιον πάει κόντρα στις επιταγές του καθεστώτος, είτε με τα ρούχα που φορά, είτε με τις δηλώσεις που κάνει.

Είναι η ίδια Ελλάδα, που ο δολοφόνος αρχιτρομοκράτης της 17Ν, δίχως ίχνος δημόσιας μεταμέλειας, μπαινοβγαίνει στη φυλακή, λες και είναι το σπίτι του και κάνει δημόσιες παρεμβάσεις, υπέρ των συγκρατουμένων του, που κάνουν κατάληψη στη πτέρυγα όπου κρατούνται οι “πυρήνες της φωτιάς”. Προχθεσινό αυτό.

Είναι η Ελλάδα στην οποία η Δημοκρατία κουρελιάζεται καθημερινά, βιασμένη από εκείνους που την επικαλούνται για να την εξευτελίζουν…

Η Ελλάδα, όπου μπορείς να χαρακτηριστείς γραφικός ή ακροδεξιός, επειδή την ανέφερες επτά φορές σε 280 λέξεις…