Ο ΣΥΠΑΖΑΘ δηλώνει εγγράφως ότι είναι αναρμόδιος για τα αδέσποτα του Κόδρα!

Ο ΣΥΠΑΖΑΘ δηλώνει εγγράφως ότι είναι αναρμόδιος για τα αδέσποτα του Κόδρα!

Ο πλέον αρμόδιος φορέας για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων δηλώνει αναρμόδιος και μάλιστα με επίσημο έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα το Reportplus.gr.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ (Σύνδεσμος Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων) είναι ένας οργανισμός που συστήθηκε και λειτουργεί από τους δήμους της ανατολικής Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και η Καλαμαριά.

Το έγγραφο αυτό που εκδόθηκε στις 18/42018 με αριθμό πρωτοκόλλου 700 απαντά σε ερώτημα 24 δημοτών της Καλαμαριάς για τη μέριμνα των δεκάδων αδέσποτων σκύλων που βρίσκονται μέσα στο Κόδρα με ορισμένα από τα αδέσποτα να έχουν επιτεθεί σε ανυποψίαστους περαστικούς.

Συγκεκριμένα το έγγραφο που υπογράφει ο πρόεδρος Σταύρος Ζαμπέτογλου, αναφέρει:

«Σε απάντηση του αιτήματος σας με αριθμό πρωτοκόλλου 661/16.4.2018 που συνυπογράφονται από 24 άτομα, ως ΣΥΠΠΑΖΑΘ απαντάμε:

Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ ενδιαφέρεται και προστατεύει αδέσποτα ελεύθερα ζώα συντροφιάς όπως υπαγορεύει ο νόμος 4039/12. Για όσα ζώα διατηρούνται έγκλειστα σε διάφορους χώρους και περιοχές υπεύθυνοι είναι οι φιλόζωοι που τα συντηρούν. Στο στρατόπεδο Κόδρα ο ΣΥΠΑΠΑΖΘ δεν έχει καταφύγιο και κανένα ζώο έγκλειστο κάτω από τις φροντίδες του.

Για όσα ζώα είναι έγκλειστα σε διάφορα σημεία του στρατοπέδου υπεύθυνοι είναι οι φιλόζωοι που τα σιτίζουν και τα φροντίζουν. Αν ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ διέθετε καταφύγιο όπως επιθυμεί να έχει, γιατί έχει στη κατοχή του αγροτεμάχιο 33 στρεμμάτων με εκπονημένες όλες τις μελέτες και άδειες, ευχαρίστως να τα δεχόταν. Σήμερα με τις υπάρχουσες συνθήκες αδυνατούμε να εξυπηρετήσουμε κάθε επιθυμία σας. Εφόσον κάποιοι από εσάς, που δείχνουν ενδιαφέρον, επιθυμείτε να υιοθετήσετε στο όνομα σας κάποια ζώα ο Σύνδεσμος δύναται να σας διευκολύνει ως προς τη νομιμοποίηση τους».

Η απάντηση του ΣΥΠΠΑΖΑΘ έρχεται μάλιστα σε αντίθεση με τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, σχετικά με τη μέριμνα των αδέσποτων μετά και την ανάπλαση του Κόδρα που σχεδιάζεται μετά τη παραχώρηση του στον δήμο.