Ο σκύλος αποκαλύπτει τον χαρακτήρα σου!

Ο σκύλος αποκαλύπτει τον χαρακτήρα σου!

Η επιλογή του τετράποδου φίλου σου δείχνει και τον χαρακτήρα σου υποστηρίζουν οι ειδικοί που έχουν εκπονήσει και σχετική μελέτη για το θέμα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα τελευταίας μελέτης βρετανών ψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο Bath Spa όπου οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι κάτοχοι σκύλων μικρού μεγέθους (toy) όπως π.χ. η Νάταλι Πόρτμαν που έχει ένα γιορκσάιρ τεριέ εμφανίζουν έντονη εξωστρέφεια είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, ενώ τείνουν να αγαπούν τις τέχνες και να παρακολουθούν τα πολιτιστικά δρώμενα.

Από την άλλη πλευρά οι κάτοχοι μεγαλόσωμων φιλικών σκύλων όπως π.χ. τα λαμπραντόρ διαθέτουν ιδιαίτερα ευχάριστο χαρακτήρα.

«Τείνουμε να επιλέγουμε σκύλους που μας «μοιάζουν», όπως ακριβώς επιλέγουμε έναν σύντροφο με παρόμοια ενδιαφέροντα» εξηγεί ο ερευνητής Λανς Γουόρκμαν.

Οι βρετανοί επιστήμονες προχώρησαν σε μελέτη του τρόπου με τον οποίο στοιχεία της προσωπικότητας μπορούν να επηρεάσουν πραγματικές συμπεριφορές. Με δεδομένο ότι προηγούμενες μελέτες είχαν υποδείξει σημαντικές διαφορές στην προσωπικότητα ατόμων που είχαν σκύλο και ατόμων που δεν είχαν οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στην εξέταση του χαρακτήρα ιδιοκτητών καθαρόαιμων σκύλων.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης λοιπόν διαπίστωσαν ότι συγκεκριμένες ράτσες σκύλων σχετίζονταν περισσότερο με συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων.

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο Activeman.gr