ο Ρουβίκωνας, «χτύπησε» και στην οικία της πρέσβεως της Αυστρίας

ο Ρουβίκωνας, «χτύπησε» και στην οικία της πρέσβεως της Αυστρίας

Ένα ακόμα χτύπημα από τον Ρουβίκωνα αυτή τη φορά στην οικία της πρέσβειρας της Αυστρίας στην Ελλάδα σήμερα το μεσημέρι, όπως γνωστοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας με κείμενό τους, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κινούμενα ανεξέλεγκτα στην Αθήνα, για μια ακόμη φορά, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, με δέκα μοτοσικλέτες, μετέβησαν στην οδό Νικηφόρου Λύτρα, στο Ψυχικό, όπου διαμένει η πρέσβειρα της Αυστρίας, και πέταξαν «τρικάκια». Εξηγώντας το σκεπτικό της παρέμβασής τους, απέδωσαν την πρωτοβουλία τους στο μεταναστευτικό ζήτημα και τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στους πρόσφυγες.

Όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, «ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας είχε ζητήσει να σταματήσουν οι προσπάθειες για την κατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έχει καλέσει την Ε.Ε να λάβει και η ίδια στρατιωτικά μέσα και να ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα».

Και προσθέτουν: «Όλα αυτά βέβαια δεν μας προξενούν καμία εντύπωση αφού σχεδόν το 40% των σημερινών βουλευτών του Κόμματος των Ελευθέρων φέρονται να σχετίζονται άμεσα η έμμεσα με την ακροδεξιά Αδελφότητα “Γκερμάνια” που είχε εκδώσει βιβλία με ύμνους περιεχομένου καθαρά αντισημιτικού, ρατσιστικού και εγκωμιαστικού για τους ναζιστές».

«Πολιτικές μισαλλοδοξίας δείχνουν να βρίσκουν ολοένα και περισσότερο πρόσκαιρο έδαφος και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη (βλ. Ουκρανία, Πολωνία). Κάπως έτσι φτάνουμε στους ολοένα και περισσότερους θανάτους στη Μεσόγειο, στους συνωστισμούς σε συνοριακές περιοχές και στην ατελείωτη εκμετάλλευση και κοροϊδία των προσφύγων», καταλήγουν τα μέλη του «Ρουβίκωνα».

Πρόσφατα, μέλη του Ρουβίκωνα είχαν χτυπήσει με μπογιές την γαλλική πρεσβεία και το γαλλικό προξενείο, στο κέντρο της Αθήνας, δρώντας «κάτω από τη μύτη» της ΕΛ.ΑΣ. Εισβολή και κατάληψη είχαν πραγματοποιήσει, τον περασμένο Οκτώβριο, και στην πρεσβεία της Ισπανίας