Ο Ράφα Ναδάλ κοντά στους πλημμυροπαθείς της Μαγιόρκα

Ο Ράφα Ναδάλ κοντά στους πλημμυροπαθείς της Μαγιόρκα

Δέκα τουλάχιστον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένα παιδί αγνοείται, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και 200 τουλάχιστον έμειναν άστεγα έπειτα από τις σφοδρές τροπικές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη Μαγιόρκα την Τρίτη. Κυρίως επλήγη η περιοχή Σαντ Γιορέντς ντε Καρδασάρ η οποία βρίσκεται στα 60 χιλ. μακριά από την Πάλμα. Ο Πέδρο Σάντσεθ, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας επισκέφθηκε την περιοχή με σκοπό να έρθει κοντά στους πολίτες, να δει επί τόπου τις ανάγκες που προέκυψαν από τις καταστροφές- αξίζει να αναφερθεί πως έπεσε μέσα σε τρεις ώρες περί των 20 κυβικών εκατοστών νερό- ώστε να απαντήσει η κυβέρνηση αναλόγως.

Υπήρχε πάντως κι ένας άνθρωπος ο οποίος ανταποκρίθηκε επίσης άμεσα. Πρόκειται για τον νούμερο 1 τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη τον Ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ ο οποίος κατάγεται και κατοικεί στη Μαγιόρκα.

Οι τηλεοπτικές κάμερες “συνέλαβαν” τον διάσημο αθλητή να εισέρχεται με άλλους εθελοντές σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων που είχε πλημμυρίσει από τα νερά και τη λάσπη. Ο τενίστας με γάντια εργασίας και με μία σκούπα, με περισσό ζήλο επιδιδόταν στον καθαρισμό του.
Αμέσως μετά την πλημμύρα, ο Ναδάλ προσέφερε τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου  Rafa Nadal Sport Centre και της ακαδημίας του Rafa Nadal Academy, που διατηρεί στο Μανακόρ για να φιλοξενηθούν άστεγοι γείτονές του, όπως εξηγεί ο ίδιος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη διάρκεια της νύκτας, την περασμένη Τρίτη, το Κέντρο φιλοξένησε περί τους πενήντα ανθρώπους, που είχαν δει τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν από τα φουσκωμένα νερά του χειμάρρου που διασχίζει το Σαντ Γιορένς, ένεκα των κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων.
Ο τννίστας, που ζει στο Πόρτο Κρίστο, σε απόσταση 11 χλμ από το Σαντ Γιορένς, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων της πλημμύρας. «Σήμερα είναι μία θλιβερή ημέρα. Τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους των νεκρών από τις σοβαρές πλημμύρες στο Σαντ Γιορένς», πρόσθεσε ο Ναδάλ στο μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.